Niet de kerkbanken verslijten zonder toewijding aan God

De boeken van Andrew Murray kunnen wel eens revolutionair overkomen omdat hij bepaalde accenten legt die we vandaag niet meer bemerken in de prediking. Dat zegt Arjan Baan naar aanleiding van zijn scriptie over de heiligingsleer[1] van de prediker.
“Murray was zo verdrietig dat er mensen in zijn kerk waren die een kerkbank versleten zonder toewijding aan God. Dat bracht hem op de knieën. Na 1859 heeft hij meerdere opwekkingen meegemaakt. Dode, rechtzinnige kerkmensen kwamen tot leven en gingen toegewijd tot God leven. Wat ik het mooie van Murray vind, is dat hij de heiligingsleer op een frisse manier onder de aandacht wilde brengen.”
Arjan Baan: “Aan de ene kant zegt de Heere Jezus: ‘Ik ben het licht van de wereld.’ Aan de andere kant zei Hij: ‘Jullie zijn het licht van de wereld.’ Dan zegt Johannes (5:35) over Johannes de Doper: ‘Hij was een brandende (en lichtgevende – AK) kaars en de mensen hebben zich voor een tijd in hem (d.i. in het van God gegeven licht en inzicht dat hij verspreidde – AK) verheugd.’ Johannes de Doper was een brandende kaars en mensen vonden het aangenaam om in zijn invloedssfeer te zijn. Ze werden erdoor geraakt, versterkt en verheugd. Murray wilde benadrukken: Jezus is het licht van de wereld. Hij verlangt ernaar IN ons te wonen, zodat ook wij het licht verspreiden.
Bekijk boeken van Andrew Murray.
Bron: CIP, 11-10-2012

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze studie:
[1] Heiligmaking

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Heiliging, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s