Het geloof behouden

De gebedspuntenlijst die we altijd bij ons magazine STEM verspreiden, gaat in week 40 in op de situatie van vervolgde christenen die hun land ontvlucht zijn. Ik denk aan Rachel en Ali die ik twee jaar geleden in Turkije ontmoette. Ze waren net weggevlucht uit Iran, waar ze lichamelijk en psychisch ernstig geleden hadden. Ze zijn voor mij een voorbeeld hoe hoog de druk soms kan zijn op vervolgde christenen om hun land te ontvluchten
Resultaten uit onderzoeken naar hoe het christenen vergaat in hun nieuwe thuisland zijn niet heel positief. Veel christenen die uit islamitische landen wegvluchten, raken overspoeld en gedesoriënteerd door alle zogenaamde vrijheden die westerse landen te bieden hebben. Vaak trekt dit hen weg van een leven dichtbij de Heere, zoals ze dat eerder kenden.
SDOK stimuleert haar lokale partners niet om vervolgde christenen aan te moedigen hun land te ontvluchten. We zijn ons namelijk bewust van de grote uitdagingen die deze broeders en zusters elders te wachten staan. Tegelijkertijd zijn we heel terughoudend in het hebben van een sterke mening over het al dan niet ontvluchten van een land of gebied. De lichamelijke en geestelijke pijn en druk die vervolgde christenen ervaren is soms niet voor te stellen. Het gevaar voor hun leven is soms uitermate groot.
Laten we daarom bidden voor onze vervolgde broeders en zusters die staan voor het dilemma: vluchten of blijven. En laten we bidden voor hen die al weggevlucht zijn naar een veiliger bestemming, dat ze hun geloof mogen behouden (2 Tim.  4:7). Ook daar kunnen ze met hun getuigenis tot zegen zijn.
Ik denk bijvoorbeeld aan broeder en zuster Bae die enkele jaren geleden uit Noord-Korea wegvluchten. Zijzelf, hun ouders en hun grootouders doorstonden de ontberingen van het antichristelijke regime in Noord-Korea. Om hun kinderen hebben ze uiteindelijk besloten om het land te verlaten
Hun levensverhaal is recent door SDOK in boekvorm uitgegeven onder de titel De Geheime Erfenis. De belangrijkste reden voor broeder en zuster Bae om hun verhaal te vertellen is dat ze beseffen dat het niet hun verhaal maar Gods verhaal is. Vanuit dit vertrouwen mogen zij het goede werk dat in hen begonnen is, voleindigen tot de dag van Christus Jezus.

  • P.S.: Op 20 oktober hoopt broeder Bae te spreken op een bijeenkomst die SDOK organiseert in Nijkerk.

Bron: Edwin, SDOK, 5-10-2012

De Geheime Erfenis
“In Noord-Korea stonden we elke dag voor de moeilijke keuze. Moesten we de leiders aanbidden of een misdaad plegen door dat te weigeren? Wat zou u liever dragen: de verplichte button met de afbeelding van Kim Il Sung of het uniform van een concentratiekamp?”
De Geheime Erfenis is het indrukwekkende verhaal van drie generaties christenen in Noord-Korea. Het echtpaar ‘Bae’ vertelt hoe het christelijk geloof van generatie op generatie werd doorgegeven, “als een handjevol beschadigde en verkleurde puzzelstukjes.”
Het indrukwekkende verhaal van de familie Bae laat opnieuw zien dat alleen Gods Woord het totalitaire regime van Noord-Korea kan ontmaskeren.
Lees de inleiding van de auteur

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s