De (geestelijke) toestand/gezondheid van Gods volk is afhankelijk van hun leiders

In het (Bijbel)boek van 1 Koningen, zien we dat het boek begint met David, de man naar Gods eigen hart en dat het eindigt met Achab, de slechtste koning die ooit over Israël regeerde. Israël begint als een machtige natie en eindigt als een verdeelde natie met vele slechte koningen die over beide koninkrijken (het ‘huis van Juda’ en het ‘huis van Israël’ – noot AK) regeerden – en Israël in het bijzonder.
De geestelijke toestand van Gods mensen is voor een groot deel afhankelijk van de geestelijkheid, of het gebrek daar aan, van hun leiders. Steeds wanneer Israël een vrome leider had, leidde ook het volk een vromer leven. En als ze een wereldse leider hadden, dan vielen ze weg van God in een aards gericht leven. Het hebben van een op God gerichte leider is altijd de grote nood onder Gods mensen geweest.
Toen Jezus de menigte in Zijn tijd bekeek zag Hij hen als schapen zonder herder. Hij zei tegen Zijn discipelen dat ze moesten bidden dat God hen herders in hun midden zou geven (Mattheus 9:36-38). Als God vandaag naar de kerken in India (of Nederland) kijkt, dan ziet Hij dezelfde grote nood voor God gerichte leiders. De uitdaging, die dan bij ons neergelegd wordt is om Gods hart tegemoet te komen door in onze generatie die man of vrouw te zijn waar Hij naar op zoek is.
In elke generatie heeft God geestelijke leiders nodig. We kunnen niet afhankelijk zijn van de wijsheid van leiders uit voorgaande generaties. David kon niet voor eeuwig regeren over Israël. Hij zou gaan sterven en iemand zou het over moeten nemen. Wat er van Israël zou worden, was afhankelijk van het type persoon die de volgende koning zou zijn.
God roept een goddelijke man op om een werk te starten in zijn generatie. Hij wordt oud en sterft. Als dan de leiders van de volgende generatie alleen maar de kennis en de doctrines van de grondlegger van het werk hebben, maar niet zijn vroomheid en kennis van God, dan zullen de mensen zeker gaan dwalen. God heeft Davids en Debora’s nodig in onze tijd.

Bron: Zac Poonen, HET WOORD VOOR DE WEEK, September 2012 (4)
Vertaling: Michel de Ruijter

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s