Uitlatingen Parlementsvoorzitter over islamfilm eenzijdig

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) noemt de uitlatingen van EP-voorzitter Martin Schulz over de islamfilm zeer eenzijdig. Van Dalen: “Schulz heeft de film en de verspreiding er van sterk veroordeeld. Ook ik vind het ongewenst te spotten met welke godsdienst dan ook. Maar wat zei Schulz over de uitbarsting van geweld die er nu is? Ik heb hem niet gehoord over de vermoorde Amerikaanse ambassadeur in Libië. Ik heb hem niet gehoord over de vele aanslagen die er nu al zijn geweest. Z’n reactie vind ik daarom zeer eenzijdig”.
Van Dalen: “Het lijkt me ook de evenwichtigheid van zo’n verklaring niet ten goede komen, wanneer je die, zoals Schulz deed, aflegt terwijl er 2 gasten uit het Midden-Oosten direct naast je staan”.
Van Dalen vindt het opmerkelijk dat Schulz nu wel deze film veroordeelt maar afwezig was bij het andere grote onderwerp van de afgelopen dagen: de vasthouding van het christenmeisje Rimsha in Pakistan. Van Dalen: “Je kon de afgelopen weken geen Duitse, Amerikaanse of Engelse krant openslaan of het ging – terecht – over de laffe arrestatie van het meisje Rimsha, zogenaamd vanwege blasfemie. Toen hoorde of zag ik niets van Schulz”. Van Dalen: “Schulz moet met een aanvullende verklaring komen waarin hij ook de andere kant van deze film-kwestie duidelijk veroordeelt”.

25-9-2012 | bron: ChristenUnie (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s