Rimsha vreest voor haar leven

Rimsha Masih en haar familie vrezen voor hun leven. Eerder deze maand week werd het Pakistaanse meisje Rimsha, dat beschuldigd was van blasfemie (godslastering), op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis. Inmiddels is zo ook daadwerkelijk vrijgesproken. De BBC sprak met de familie van Rimsha.
Op het moment dat een menigte woedende moslims bij het huis van het gezin aankwam, zat Rimsha rustig binnen. De moslims beweerden dat Rimsha pagina’s uit een islamitisch leerboek had verbrand. Rimsha’s moeder werd in haar gezicht geslagen en mensen renden het huis in om Rimsha te pakken. “Ik was bang dat ze ons zouden doden!”, zegt haar vader. Rimsha sloot zichzelf op in de badkamer, wat volgens haar moeder haar leven heeft gered. Rimsha’s zus vertelt: “Er stonden veel mensen voor ons huis. Ze riepen dat ze de handen zou afsnijden van de mensen die pagina’s uit de koran hadden verbrand. Rimsha bleef in de badkamer zitten. Later kwam de politie en die heeft haar gearresteerd”.
Rimsha’s vader zegt dat de hele familie in gevaar is: “Ze dreigden: ‘we  zullen jullie in je huis verbranden. We zullen jou en je kinderen niet sparen. En daarna steken we de huizen van andere christenen in brand!’”
De familie is nu al weken ondergedoken en verblijft telkens op een andere locatie, onder strenge beveiliging. De regering heeft beloofd de familie te beschermen, maar toch zijn ze bang. “We kunnen ieder moment worden aangevallen en gedood.” Christelijke leiders geven aan dat de afgelopen twee decennia al meer dan dertig personen die van godslastering verdacht werden, zijn vermoord.
Ook al is Rimsha nu vrij, ze is niet buiten gevaar. Haar grootste angst – en die van haar familie – is dat de blasfemieaanklacht hen in Pakistan altijd zal blijven achtervolgen.

  • Dank God voor de vrijlating van Rimsha. Bid om bescherming voor Rimsha en haar familie. Bid ook voor andere christenen in soortgelijke situaties. Bid dat ze mogen vertrouwen op God. Bid voor rust en dat de aanvallen zullen stoppen. 

Bron: SDOK, 17-9-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s