Geloofsgehoorzaamheid afwezig in huidige kerken

“Kerken en gebedshuizen waar het woord van het kruis ontbreekt, verliezen ook de jeugd of ze moeten meemaken dat de komende generatie meer en meer wereldgelijkvormig wordt en vervreemdt van het leven in God,” schrijft Arild Tombre in een blog over ontkerstening onder christenen. De schrijver vindt het zorgwekkend dat die ontkerstening niet alleen plaatsvindt in de samenleving, maar ook in christelijke kringen, “zelfs in die mate dat christenen bijna geen uitstraling meer hebben in de samenleving.”
Jezus heeft zijn discipelen aangewezen als het licht van de wereld en het zout van de aarde. Wanneer dit licht en dit zout zijn kracht verliest, dan worden christenen ook een prooi van wereldgelijkvormigheid en ontkerstening. De hervormers predikten in hun tijd: Sola Scriptura (‘De Schrift alleen’), maar de kerken die nu beweren dat zij de erfgenamen zijn van de hervormers, hebben deze trouw aan Gods Woord verlaten, net als de trouw aan hun eigen kerkelijke geschriften. De Bijbel wordt De Heilige Schrift genoemd, maar voor de hedendaagse christenen heeft deze absoluut geen gezag meer.”

Gehoorzaamheid aan het geloof
“De apostel Paulus schrijft in het eerste hoofdstuk van de brief aan de Romeinen over zijn aposteldienst, dat het doel daarvan was om gehoorzaamheid aan het geloof te bewerken onder de heidense volken tot eer van Gods naam (Rom. 1:5). Ook eindigt hij dezelfde brief met het spreken over ‘geloofsgehoorzaamheid’. Deze verkondiging is in een verschrikkelijke mate afwezig in de huidige kerken en gebedshuizen. Het ‘discipelschap’ wordt er niet verkondigd en ook geen ‘geloofsgehoorzaamheid’. Het zijn alleen degene die gehoorzaam zijn, die echt geloven. En alleen discipelen (leerlingen) maken mee wat Paulus uitdrukt als: ‘dan groeien wij, ons aan de waarheid houdende, in liefde in elk opzicht naar Hem toe, die het hoofd is, Christus’ (Ef. 4:15).”
“Moge een ieder die dit leest, de vermaning van de apostel Paulus in Rom. 12:2 ter harte nemen: ‘En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene’.

19-9-2012 | bron: Arild Tombre | Brundstad – (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Geloofsgehoorzaamheid afwezig in huidige kerken

  1. A. Boom zegt:

    Het is in de kerken helaas al decennia lang zo, dat als je zegt dat het geloof in Christus alleen met Hem begint en voortgaat en eindigt, men dat erg vreemd vind, want, zo zegt men, een mens moet dan toch (eerst) bekeerd worden? Maar dat kan immers niet anders dan door Hem alleen. Of heeft een gevallen mens de kracht zichzelf te bekeren? Ik dacht het beslist niet. Laat de mens die God werkelijk zoekt Hem vragen, dan zal de Heere hem/haar ook antwoorden. Maar nu gaat men uit eigen kracht beginnen. Men bid en dankt God uit zichzelf en loopt hierin vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s