Vrijheid

Youcef (Nadarkhani) is vrij. Rimsha is vrij. Gebedsverhoring, absoluut! We danken God van harte voor hun vrijlating en we bidden voor hun veiligheid.
Naast massaal gebed door christenen wereldwijd is er in beide gevallen veel internationale druk uitgeoefend op de overheid van respectievelijk Iran en Pakistan. Verontwaardigde reacties van politici uit de hele wereld, Kamervragen aan de minister van buitenlandse zaken, grote campagnes door mensenrechtenorganisaties, en niemand van ons weet wat er op de achtergrond aan diplomatieke invloed is aangewend om deze twee christenen vrij te krijgen.
Goed dat er zoveel aandacht geweest is voor deze zaken. Maar Rimsha en Youcef zijn slechts twee van de honderdduizenden christenen die lijden om hun geloof. Hoeveel broeders en zusters lijden zonder dat iemand ervan weet? In Vietnamese gevangenissen, onder constante angst voor aanslagen van moslimextremisten in Nigeria, in hete zeecontainers in Eritrea, in Noord-Koreaanse concentratiekampen?
De focus vaak ligt op enkele individuele gevallen. Voordeel daarvan is voor overheden als die van Iran of Pakistan, dat ze een goede beurt kunnen maken door de betreffende persoon vrij te spreken. ‘Zie je wel, wij hebben helemaal niets tegen christenen!’. En ze hopen dat al die aandacht zich gauw weer op een ander land richt.
Maar ondertussen schendt Iran structureel de grondrechten van christenen, zoals Youcef heeft ondervonden. Zeker zestien christenen zitten op dit moment nog gevangen, waaronder de ernstig zieke Behnam Irani. Ook in Pakistan zitten tientallen christenen onschuldig gevangen, omdat ze net als Rimsha door moslims beschuldigd zijn van godslastering. En veel christenen leven er onder grote druk van de moslimbevolking.
Wij horen ook lang niet alle verhalen. Maar we willen wel blijven denken aan al die ‘anonieme’ broeders en zusters waarvoor géén campagne wordt gevoerd en waarover géén Kamervragen worden gesteld. We brengen ze voor de Troon van God, Die hun namen wél kent en die hen ziet in hun lijden. Die hun trouw en volharding ziet, maar ook hun ontmoediging en wanhoop. En Die hun Bevrijder is.
Bron: Harm, SDOK, 10-9-2012 

NOOT A. Klein:
Zie ook nog: Nadarkhani en Pakistaans meisje vrijgelaten (bron: CIP, 10-9-2012)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s