Israel wil VN-veroordeling Iran

Het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken wil dat de VN-veiligheidsraad de uitspraken van Iraanse leiders over Israël veroordeelt. Een generaal van de Revolutionaire Garde zei zaterdag dat hij hoopte dat Israël Iran zou aanvallen en Iran een excuus zou geven voor een slag waarmee het ‘voor altijd’ van Israël kan afkomen. Ahmadinejad noemde het bestaan van Israël vrijdag ‘een belediging voor de gehele mensheid’ en Ayatollah Khamenei sprak van ‘een kankerachtig gezwel’ dat moet worden uitgeroeid.
Israel Nitzan, lid van de Israëlische vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties, verwees naar de uitspraken in brieven aan de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon, en de Veiligheidsraad. Hij stelde dat er tijden zijn waar zwijgen geen optie is en dat het van belang is, voor zowel de Veiligheidsraad als vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap, om de agressieve en beledigende bewoordingen te veroordelen. Tot dusver kwam de VN-leider niet verder dan het uitspreken van zijn ‘verbijstering’ over de opmerkingen die het bestaan van Israël bedreigen en ‘die worden toegeschreven aan de hoogste leider en de president van Iran’.
De uitspraken komen onder meer van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. In een verklaring stelde hij Israël een belediging voor de mensheid te vinden en riep op tot een confrontatie. Ook het hoofd van de luchtmacht van de Iranese Revolutionaire Garde, generaal Amir Ali Hajizadeh, zei te hopen dat Israël Iran zal aanvallen omdat het volgens hem een goede aanleiding geeft terug te slaan en voor altijd van het land af te komen. De hoogste geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, noemde Israël ten slotte een kankerachtig gezwel dat moet worden uitgeroeid.
De Europese Unie heeft zich inmiddels al wel uitgesproken tegen de agressieve Iraanse bewoordingen. Chef Buitenlandse Zaken Catherine Ashton liet afgelopen zondag haar ongenoegen blijken in een verklaring waarin zij de uitspraken belachelijk en hatelijk noemde. Iran zou volgens haar het bestaansrecht van Israël niet in twijfel moeten trekken en in plaats daarvan mee moeten helpen om de regio op constructieve en vreedzame wijze stabiel te krijgen.
De uitspraken en reacties komen in een tijd van grote onrust tussen beide landen. Al enige tijd maakt de Israëlische regering zich openlijk zorgen over het nucleaire programma van Iran en beschuldigt het regime in Teheran ervan kernwapens te produceren. De internationale gemeenschap heeft Iran op verschillende manieren al proberen te boycotten maar zonder resultaat. Als gevolg daarvan werd in zowel de politiek als de media al enige tijd gespeculeerd over een aanval op Iraanse nucleaire installaties. Vooral de laatste weken zou een dergelijke luchtaanval volgens verschillende bronnen aannemelijker zijn dan ooit.

23-8-2012 | bron: CIDI (via CIP)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s