Slechte oogsten in VS

De aanhoudende droogte en hoge temperaturen in grote delen van de Verenigde Staten hebben tot de slechtste graanoogst in zes jaar tijd geleid.
Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw wordt er dit jaar 13 procent minder maïs geoogst dan vorig jaar. De productie van sojabonen is ook fors minder.
De droogte in de VS is de ergste sinds 1956. Vooral de staten in het middenwesten, de graanschuur van de VS, zijn zwaar getroffen.

Recordhoogtes

Het ministerie verwacht dat de prijzen van maïs en soja naar recordhoogtes zullen stijgen. Door de droogte en warmte is 50 procent van de maïsoogst en 39 procent van de sojaoogst kwalitatief niet zo best.
De prijzen op de wereldvoedselmarkt zullen ongetwijfeld stijgen, zegt Washington. Toen weken geleden de verwachtingen van de oogsten somber waren, was er al sprake van een prijsstijging.
Bron: NOS.nl 10-8-2012 

Zie ook nog: Droogte VS oorzaak stijging voedselprijzen

Bijbeltekst:
“En ik hoorde te midden van de 4 dieren (letterlijke vertaling: levende wezens) een stem zeggen: Een maat tarwe voor een penning en drie maten gerst voor een penning” (Openb. 6:6a).

Uitleg (A. Klein):
Het eten, zelfs het zgn. basisvoedsel, wordt straks zo duur dat “1 maat tarwe” en/of “3 maten gerst” zelfs een dagloon gaan kosten, want een penning was in die dagen een dagloon. En… in sommige landen is dit, zeker voor de armen, al een feit!

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Slechte oogsten in VS

 1. bertus zegt:

  Nu hebben we anno 2018 een zeer droge tijd. Is dit nu een voorbode van het einde der tijden die wereldwijd nu plaatsvind ????

  • Geachte Bertus,

   De natuur is steeds vaker van slag. Op dit moment op sommige plekken extreem veel regenval en op andere plekken extreem veel hitte en droogte, waardoor er straks wereldwijd voedseltekorten zullen komen. Droogte c.q. voedselschaarste is in de Bijbel een teken van oordeel. Het BEGIN van het einde der tijden is m.i. zeker aangebroken. Ook als we alle andere nieuwsberichten volgen qua de schrikbarende dingen die onze wereld nu overkomen (denk o.a. aan massa-immigratie, oorlogsdreiging/krachtmetingen van het ene land tegenover een ander landen/andere landen, Israel dat bijna van alle problemen de zondebok krijgt toegespeeld door de VN, etc. etc.).
   Zie ook nog ons Eindtijdscenario (https://eindtijdbodebijbelstudies.wordpress.com/schema-eindtijdscenario/).

   Met vriendelijke groet,
   A. Klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s