Slechte oogsten in VS

De aanhoudende droogte en hoge temperaturen in grote delen van de Verenigde Staten hebben tot de slechtste graanoogst in zes jaar tijd geleid.
Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw wordt er dit jaar 13 procent minder maïs geoogst dan vorig jaar. De productie van sojabonen is ook fors minder.
De droogte in de VS is de ergste sinds 1956. Vooral de staten in het middenwesten, de graanschuur van de VS, zijn zwaar getroffen.

Recordhoogtes

Het ministerie verwacht dat de prijzen van maïs en soja naar recordhoogtes zullen stijgen. Door de droogte en warmte is 50 procent van de maïsoogst en 39 procent van de sojaoogst kwalitatief niet zo best.
De prijzen op de wereldvoedselmarkt zullen ongetwijfeld stijgen, zegt Washington. Toen weken geleden de verwachtingen van de oogsten somber waren, was er al sprake van een prijsstijging.
Bron: NOS.nl 10-8-2012 

Zie ook nog: Droogte VS oorzaak stijging voedselprijzen

Bijbeltekst:
“En ik hoorde te midden van de 4 dieren (letterlijke vertaling: levende wezens) een stem zeggen: Een maat tarwe voor een penning en drie maten gerst voor een penning” (Openb. 6:6a).

Uitleg (A. Klein):
Het eten, zelfs het zgn. basisvoedsel, wordt straks zo duur dat “1 maat tarwe” en/of “3 maten gerst” zelfs een dagloon gaan kosten, want een penning was in die dagen een dagloon. En… in sommige landen is dit, zeker voor de armen, al een feit!

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s