Oezbekistan neemt Bijbels in beslag

In Oezbekistan worden steeds vaker Bijbels en andere religieuze boeken bij privépersonen in beslag genomen.
Dat meldde de Noorse nieuwsdienst Forum 18 maandag. De inbeslagnames vinden plaats tijdens invallen van de politie in woningen. De eigenaars krijgen zware boetes opgelegd, tot soms wel 20 keer het minimummaandsalaris. „Zulke hoge boetes dus dat het niet realistisch is dat iemand ze kan betalen.” Oezbeekse bronnen leiden hieruit af dat er sprake is van een verscherping in de houding van de autoriteiten.
Vorige week drongen politieagenten de woning binnen van een christen in de Oost-Oezbeekse regio Fergana. „Zoals in vergelijkbare gevallen zonder de vereiste legitimatiebewijzen.”
Lokale protestanten, die anoniem wilden blijven uit vrees voor repressie, lieten de Noorse nieuwsdienst weten dat de politie bij deze inval een Oezbeekse en een Russische Bijbel alsook een boek van John Bunyan in beslag had genomen. „Weet u niet dat het verboden is zulke boeken in huis te hebben?” zouden de agenten hebben gevraagd. De lectuur zou voor „expertanalyse” naar het comité voor Religieuze Zaken worden gestuurd. De 17e-eeuwse Engelse schrijver John Bunyan, zo memoreert Forum 18, zat zelf tweemaal gevangen vanwege zijn geloofsovertuiging. Grote bekendheid kreeg hij door zijn boek ”The Pilgrim’s Progress” (De Christenreis).
Forum 18 meldt verder dat er regelmatig sprake is van onregelmatigheden in rechtszaken. Zo wordt rechtsbijstand geweigerd en zijn er ondeskundige ”expertanalyses”, waarbij bijvoorbeeld protestantse lectuur wordt aangezien voor propaganda van Jehovah’s Getuigen.

Bron: RD.nl 7-8-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s