Kerkgroei in Spanje door economische crisis

De economische crisis heeft voor protestanten in Spanje een aantal positieve bijwerkingen. Mensen zijn ontvankelijker voor het Evangelie en het is eindelijk mogelijk om voor een fatsoenlijk bedrag genoeg ruimte te krijgen om te kerken, schrijft het Reformatorisch Dagblad. De Argentijnse zendeling Enrique Montenegro maakt die analyse.
Als bewijs voert hij drie waarnemingen aan. “Allereerst heeft de maatschappij haar geloof verloren in dat wat haar zekerheid bood: het economische systeem. Tal van mensen verkeren in een uitzichtloze crisissituatie, die waarschijnlijk veel langer zal duren dan voorzien. Je ziet nu om je heen dat de mensen meer dan ooit tevoren bereid zijn te luisteren naar een boodschap die hun hoop en uitzicht geeft. De kerk heeft in dit opzicht een grootse taak. En je ziet de groei: er komen meer kerken, meer kerkgangers, meer dopelingen. Sommige kerken moeten vanwege ruimtegebrek nu zondags zelfs twee of drie diensten houden. In 2005 telde Groot-Madrid 183 kerken en preekplaatsen. Nu zijn het er meer dan 600.”
Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Bron: CIP 9-8-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s