Dodental aardbeving Iran naar 250 – vrees voor nog meer slachtoffers

Het dodental als gevolg van de 2 aardbevingen die gisteren dorpen en steden in het noordwesten van Iran verwoestten, is gestegen naar minstens 250. Meer dan 2.000 mensen raakten volgens de Iraanse staatstelevisie gewond. Duizenden mensen hebben de nacht buiten doorgebracht omdat er nog geregeld naschokken te voelen waren.
De autoriteiten vrezen dat het dodental verder oploopt. De zoektocht naar overlevenden is inmiddels stopgezet, aldus de staatstelevisie. Mensen die door de aardbevingen dakloos zijn geworden zijn opgevangen in honderden tenten.
De eerste aardbeving had volgens de Amerikaanse geologische dienst (USGS) een kracht van 6,4. Het epicentrum lag 60 kilometer ten noordoosten van de stad Tabriz op 9,9 kilometer diepte. De tweede aardbeving volgde 11 minuten later en had een momentmagnitude van 6,3. Bij deze beving lag het epicentrum 48 kilometer ten noordoosten van Tabriz op 9,8 kilometer diepte.
Vooral de stadjes Ahar, Haris en Varzaqan, in de provincie Oost-Azerbeidzjan, zijn zwaar getroffen, aldus de Iraanse staatstelevisie. Zeker zes dorpen zijn totaal verwoest. In 133 andere dorpen is de helft tot tachtig procent van de huizen beschadigd. Er zijn zeker 36 naschokken gevoeld.
Iran ligt op meerdere breuklijnen.
Er is gemiddeld minstens een aardbeving per dag. De overgrote meerderheid van de aardbevingen is echter zo licht dat ze niet eens worden opgemerkt. In 2003 kwamen 26.000 mensen om het leven bij een aardbeving met een kracht van 6,6 die de stad Bam in het zuidoosten verwoestte.
Bron: NRC.nl 12-8-2012 

Bijbeltekst:
Want…  er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën (daar ze eerst – in hevigheid en frequentie – zullen toenemen). … en dan zal HET EINDE komen.” (Matth. 24:7-8, 14b)
“En het hart van de mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.” (Luk. 21:26-27)

NOOT A. Klein:
Wij kunnen u, in verband met bovenstaande, onder andere de volgende studies op onze website www.eindtijdbode.nl aanbevelen:

Of zie onze uitgebreide lijst met (vooral) eindtijdgerichte studies
en/of het door ons verwachte eindtijdscenario.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s