Negentien christenen vermoord in Nigeriaanse kerk

Negentien personen zijn maandagavond gedood door onbekende schutters die de Deeper Life Church in Okene bestormden, in het centrum van Nigeriaanse deelstaat Kogi. Vele andere kerkgangers raakten gewond. De commandant van het Joint Military Task Force in Lokoja, Lt-Col. Gabriel Olorunyomi, heeft het incident bevestigd.
Hij zei dat 15 kerkbezoekers op slag dood waren, terwijl een andere overleed op weg naar het ziekenhuis. De commandant zegt dat veel gewonden met spoed naar ziekenhuizen in Lokoja zijn gebracht, gelegen op 40 minuten afstand van Okene.
Geen enkele groep heeft tot dusver formeel de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag. In het verleden zijn veel aanvallen op christelijke gelovigen uitgevoerd in de noordelijke delen van Nigeria door de gevreesde Boko Haram-sekte. Boko Haram is verantwoordelijk voor duizenden moorden op christenen.

Bron: IKON-kerknieuws | PMNewsNigeria, 7-8-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s