Christenen hebben vergunning nodig om Bijbel te lezen

Christen zijn in Myanmar wordt nog meer bemoeilijkt. Wie de Bijbel wil lezen heeft namelijk een vergunning nodig. “Om eisen op te leggen aan kerken en gelovigen zijn Bijbel lezen, bidden en bezoeken aan de zondagsschool extreem beperkt,” bevestigt Benedictus Rogers namens Christian Solidarity Worldwide (CSW) op BeginningandEnd.com. Wie de Bijbel wil lezen of een Bijbelstudie wil organiseren, moet zeker 15 dagen van te voren een schriftelijk verzoek indienen bij de staat.
Dat de overheid in het Aziatische land, dat voorheen Birma heette, zo bezorgd is over de invloed van de Bijbel is opmerkelijk. Het lezen van Gods Woord zonder vergunning is nu een misdaad. Bovendien zijn in het land door een etnische zuivering van het leger naar schatting 500.000 christenen om het leven gekomen en meer dan 4.000 dorpen vernietigd. Toch is er sprake van groei van het christelijk geloof. Ondanks alles blijven christenen het Evangelie prediken.
In Myanmar is het ook verboden om kerken te bouwen en christelijke symbolen zoals kruisen te dragen. De strijd van christenen in Myanmar doet denken aan de vervolging waarmee de apostelen Petrus en Johannes in Handelingen 5 te maken hadden, vervolgt BeginningandEnd.com. Zij werden in de gevangenis gegooid omdat Petrus en Johannes het Evangelie verkondigden, op miraculeuze wijze gered werden en opnieuw Jezus’ boodschap brachten.

Bron: CIP 7-8-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s