Meer aanvallen op christenen India

NEW DELHI – In India is het aantal aanvallen op kerken en christelijke instellingen de afgelopen tijd toegenomen. Dat maakte de Duitse persdienst Idea eerder deze week bekend.
De aanvallen zijn afkomstig van nationalistische hindoeïstische groeperingen. Ze verwoesten kerken en verstoren begrafenissen. Ook pakken ze predikanten en evangelisten op en beschuldigen hen ten onrechte van gedwongen bekeringen.
Christenen worden ook bedreigd volgens een oecumenische koepelorganisatie, waartoe 30 orthodoxe en evangelische kerken, 17 regionale en 24 nationale christelijke organisaties behoren.
De recentste aanvallen vonden plaats in de deelstaten Karnataka, Chhattisgarh, Gujarat, Orissa en Assam.
De Duitse Raad van Kerken heeft zijn „diepe zorgen” uitgesproken over de antichristelijke aanvallen. Roger Gaikwad, secretaris-generaal van de raad, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in India gevraagd de „fascistische en fundamentalistische krachten” te stoppen.
Een groep hindoe-extremisten in Zuid-India laat al maandenlang keiharde filmmuziek horen tijdens gebedsbijeenkomsten van een lokale christelijke gemeente in Romagonadanahalli, in de deelstaat Karnataka. Dat liet de Amerikaanse nieuwsdienst Compass Direct woensdag weten.
Begin juli drongen hindoes tijdens een gebedsbijeenkomst een huis binnen, sloegen drie mensen bewusteloos en rukten een vrouw de kleren van het lijf.
De christenen dienden een aanklacht tegen de extremisten in bij de politie. Die dienden op hun beurt een aanklacht in tegen de predikant van de gemeente, Mounesh. Tijdens de rechtszaak op 27 juli maakte de rechter de predikant duidelijk dat hij geen erediensten in huizen meer mocht houden. De gemeente End Time Ministries heeft geen eigen gebouw. Bijeenkomsten en erediensten vinden meestal plaats in het huis van de predikant.
End Time Ministries heeft daarop besloten alle christelijke activiteiten in het gebied te beëindigen en om veiligheids­redenen naar een andere regio te verplaatsen.
Het komt regelmatig voor dat extremistische hindoes in India geweld tegen christenen gebruiken. De ergste gewelds­uitbarsting vond vier jaar geleden plaats in de deelstaat Orissa. Daarbij werden 96 christenen omgebracht. Ongeveer 50.000 christenen werden verdreven; 252 kerken, 4640 huizen en 
13 scholen werden verwoest. Tot op de dag van vandaag zijn christenen bezig met wederopbouw en herstel.
Van de 1,2 miljard inwoners van India is 82 procent hindoe, 12 procent moslim en circa 
3 procent christen.

Bron: RD.nl, 2-8-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s