Archeologie lijkt alweer Bijbels verslag te steunen

Israëlische archeologen, die opgravingen uitvoeren op de plaats van een oude Kanaänitische hoofdstad in Galilea, geloven dat ze weer een stukje bewijs hebben gevonden, dat het Bijbelse verslag van Israëls aanwezigheid in het land juist is.
Tel Hazor is in deze tijd één van de prominentste archeologische vindplaatsen in het land, en met goede reden. De oude stad Hazor (Hebreeuws: חצור‎, chatzor) was bijna duizend jaar lang de grootste versterkte stad in Kanaän, voor de komst van het volk Israël in ongeveer 1300 BCE.
Israëlische onderzoekers zijn erin geslaagd om een ​​groot deel van het oude Hazor bloot te leggen. De laatste jaren hebben zij – naar hun mening – het koninklijk paleis uit de tijd van de Israëlitische verovering opgegraven. Recenter ontdekten archeologen een kamer in dat paleis die 14 aardewerk kruiken gevuld met verbrande tarwe bevatte.
De datering op de kruiken wijst er op, dat ze ongeveer 1300 BCE zijn vernietigd, en het feit dat de tarwe is verbrand komt helemaal overeen met het Bijbelse verslag van Jozua’s verovering van Hazor, de enige Kanaänitische stad die de Israëlieten met vuur vernietigden.
Niet alle archeologen het eens met deze beoordeling, en sommigen houden vol dat Hazor werd verwoest door de Egyptenaren of diverse zeevarende stammen zoals de Filistijnen. De Egyptenaren hielden echter een uitgebreide registratie bij van de steden die zij veroverden, en Hazor komt niet voor op een van hun lijsten. Evenmin waagden de Filistijnen en andere ‘Zeevolken’ zich gewoonlijk te ver landinwaarts, en Hazor ligt in bergachtig terrein op grote afstand van de kust.
Daarom zijn de meeste archeologen gaan accepteren dat Hazor werd vernietigd door de Israëlieten, waarmee ze veel steun gaven aan de juistheid van het Bijbelse verslag. En nieuwe ontdekkingen lijken dit standpunt alleen maar meer te versterken.

26-7-2012 | bron:  Ryan Jones, Israël Today

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s