Overheid kijkt uit naar RFID-chips voor een cashloze samenleving

Contant geld verdwijnt rap 

De meeste mensen denken dat een cashloze maatschappij iets is van de verre toekomst. Maar dat is helaas niet het geval. De cashloze maatschappij is misschien dichterbij dan je denkt. Voor een groot deel gaat de overgang naar een cashloze maatschappij gedwongen. 
Tegenwoordig gaat slechts 7 procent van alle transacties in de Verenigde Staten met cash, en de meeste daarvan gaan om zeer kleine bedragen. Denk maar eens even na. Waar kan je tegenwoordig nog met cash betalen? Als je een hamburger koopt of iets op de rommelmarkt, gebruik je nog cash, maar voor middelgrote of grote aankopen gebruiken de meeste mensen een andere wijze van betaling. Onze financieel systeem is drastisch aan het veranderen en cash is zeer snel iets van het verleden aan het worden. We leven in een digitale wereld, en nationale overheden en grote banken ontmoedigen het gebruik van papiergeld en munten.

Maar wat betekent een cashloze maatschappij voor onze toekomst?
Kleven er gevaren aan een dergelijk systeem?

Dat zijn heel belangrijke vragen, maar meestal worden niet beide kanten van de zaak even goed belicht in de mainstream media. De meeste mainstream nieuwsartikelen verguizen cash en spreken van die geweldige digitale betaalmiddelen.
(…hier ingekort, zie de link onderaan voor het complete artikel)
’Er komt een tijd – ik weet niet wanneer, ik kan geen datum geven – dat fysiek geld niet langer bestaat,’ zei econoom Robert Reich.
De grote banken en de overheden van de geïndustrialiseerde wereld doen er alles aan om ons vrijwillig op een cashloos systeem over te laten gaan. Aan 98 of 99 procent van alle transacties komt geen cash te pas, en de resterende 1 of 2 procent elimineren lijkt een natuurlijke zaak. De grote banken willen een cashloze maatschappij omdat dat veel winstgevender is. Zij verdienen miljarden dollars via kosten aan bankpassen en maken gigantische winsten op creditcards. Maar, als de mensen cash gebruiken, verdienen ze (de banken) niets. Dus zijn de grote banken en de grote creditcardbedrijven grote voorstanders van een cashloze maatschappij.
De overheid ziet de overgang naar contantloos geld ook graag om de volgende redenen:

  • Cash is duur om te drukken, te controleren, te vervoeren, op te slaan en te bewaken.
  • Vervalsing blijft een probleem zo lang er papiergeld bestaat.
  • Cash heeft de voorkeur van misdadigers omdat het geen sporen nalaat. Cash afschaffen zou het veel moeilijker maken voor drugdealers, prostituees en andere misdadigers om zaken te doen.
  • En vooral, een cashloze maatschappij zou de overheid meer controle geven. De overheid zou in staat zijn vrijwel alle transacties na te trekken en ook belastingbetaling nauwkeuriger kunnen controleren.

Als je de bovenstaande factoren begrijpt, snap je beter waarom het gebruik van cash steeds meer wordt gedemoniseerd. Overheden over de hele wereld stellen het gebruik van cash steeds vaker in een negatief daglicht. Volgens de Amerikaanse overheid wordt cash betalen in bepaalde omstandigheden zelfs beschouwd als een ‘verdachte handeling’ die aan de overheid moet worden gemeld!
(…ingekort…)

Overstap naar biometrische identificatiesystemen
In de toekomst gaan nationale overheden en grote financiële instellingen onvermijdelijk over op biometrische identificatiesystemen om de misdaad in het financiële systeem te bestrijden. Veel van deze identificatiesystemen zijn behoorlijk geavanceerd.
(…ingekort…)

Het komt eraan!
In de toekomst kun je, als je niet je biometrische identificatie-informatie afgeeft, worden buitengesloten van het hele financiële systeem. Een andere methode, die kan worden gebruikt om financiële identificatie veiliger te maken, is de implanteerbare RFID microchip. Ja, er is nogal wat verzet tegen dit idee, maar feit is dat het gebruik van RFID-chips bij dieren en mensen zich snel uitbreidt.
(…ingekort…)

Zie je waar dit naar toe gaat?
Sommige bedrijven ontwikkelen RFID technologieën, die niet hoeven te worden geïnjecteerd. Een bedrijf, genaamd Somark, heeft chiploze RFID inkt ontwikkeld, die direct op de huid van een mens of dier wordt aangebracht. Deze “RFID tatoeages” worden in ongeveer 10 seconden met micronaalden en herbruikbare applicator aangebracht, en ze kunnen worden gelezen met een RFID reader vanaf 1,50 meter afstand.
(…ingekort…)

Onze wereld verandert sneller dan ooit te voren
We zouden goed moeten nadenken waar al deze veranderingen ons heen voeren. Dat onze technologie voortgang boekt, betekent niet dat onze wereld beter wordt. Er zijn miljoenen, die absoluut niets met biometrische identificatiesystemen of RFID implantaten te maken willen hebben. Maar de mainstream media blijven doorgaan met te zeggen dat niets de komende veranderingen kan stoppen. Een recent CBS News artikel zei het volgende: ‘De meeste mensen zijn het erover eens dat een cashloze maatschappij niet alleen onvermijdelijk is, maar al een feit.’

Bron: Biochip666  13-7-2012
(zie ook: Theeconomiccollapseblog.com en Wijwordenwakker.org)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Teken vh beest/biochip/666, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s