Miljoenen bij Mars voor Jezus te Sao Paulo

SAO PAULO – Meer dan 5 miljoen protestanten zouden zaterdag hebben deelgenomen aan de Mars voor Jezus in de stad Sao Paulo. De opkomst onderstreept de explosieve groei van het protestantisme in Brazilië.
De twintigste editie van de Mars voor Jezus in de stad Sao Paulo heeft meer bezoekers getrokken dan de jaarlijkse Gay Pride in dezelfde stad of het carnaval van Salvador. De Spaanse persdienst Protestante Digital spreekt van „tussen de 5 en de 6 miljoen” deelnemers. Het persbureau AP houdt het, onder aanhaling van de politie, op 1 miljoen. De mars is hoe dan ook de grootste openbare manifestatie van het protestantisme in het land. Sinds 1993 staat het gebeuren op de officiële kalender van openbare manifestaties in Brazilië.
Het grote aantal deelnemers houdt ongetwijfeld verband met de stormachtige groei van het protestantisme in het gigantische Zuid-Amerikaanse land, dat 207 keer de omvang van Nederland heeft. IBGE, het nationale instituut voor statistiek, publiceerde vorige maand dat het percentage protestanten is opgelopen tot 22,2 procent van de Braziliaanse bevolking (in 2000: 15,4 procent), een stijging van 61 procent in tien jaar. Het betekent dat 42,3 miljoen Brazilianen aangeven protestant te zijn. Van de 594 zetels in het huis van afgevaardigden worden er 73 bezet door protestanten. Deze afgevaardigden staan bekend om hun „uitgesproken conservatieve stellingname” en verklaren zich bijvoorbeeld tegen legalisering van abortus of het homohuwelijk.
Hoewel het rooms-katholicisme in Brazilië snel terugloopt en inmiddels een historisch laag percentage van 64,6 bedraagt (2000: 73,6), blijft Brazilië het land met het grootste aantal rooms-katholieken ter wereld, meer dan 125 miljoen.
Tijdens de mars zaterdag was een grote plaats ingeruimd voor „gospelmuziek, prediking en gebed voor vrede op de wereld en versterking van het geloof”, aldus de persdienst.
Spiritisme had in Brazilië in 2010 een aanhang van 1,9 procent van de bevolking, volgens IBGE vooral onder hoger opgeleiden, en 15,3 miljoen Brazilianen (8 procent) zegt geen godsdienst te belijden. Een half miljoen Brazilianen hangen Afro-Braziliaanse religies aan.
Bron: RD 16-07-2012

Foto’s Mars voor Jezus
Bron: Trouw.nl 19-7-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s