Heilige Geest voor veel mensen ‘grote onbekende’

“De Heilige Geest wordt in veel kerken niet op waarde geschat. Het is voor veel mensen zelfs de ‘Grote onbekende’ en dat moet niet kunnen. God heeft de Heilige Geest namelijk juist op aarde gezonden als Trooster. Hij werd dus gezonden voor ons.” Dat zegt Ds. Wolvers in gesprek met CIP.
Wolvers: “De onwetendheid over de Heilige Geest gaat twee kanten op en dat komt ook door de twee aspecten die in de Bijbel belicht worden. Aan de ene kant heb je de bijzondere gaven van de Heilige Geest, waar door veel kerken compleet aan voorbij gegaan wordt. Dat is denk ik in de loop van de kerkgeschiedenis zo gegroeid en natuurlijk nooit goed te praten. De Heilige Geest doet naar mijn mening echter nog een veel belangrijker werk dan de gaven: Hij overtuigt mensen van zonden, vernieuwt mensen door Christus Jezus en verandert mensen van Godhaters in Godlovers. Dat is volgens mij nog veel belangrijker aan de Heilige Geest en dat wordt ook vaak vergeten, juist door degenen die focussen op de gaven van de Heilige Geest.”
De predikant meent dat er geen bekering mogelijk is zonder de Heilige Geest: “Als de Geest niet gezonden was naar deze aarde, waren we allemaal, stuk voor stuk verloren gegaan. Het is onmogelijk om zonder de Heilige Geest tot Christus en daarmee tot God te komen. We denken allemaal wel dat wij het zijn die een keuze voor God maken en dat wij onszelf overgeven aan hem, maar de Heilige Geest zorgt ervoor dat we zover komen. Wat overigens niet betekent dat je dus maar af kan wachten. De Heilige Geest biedt jou de mogelijkheid om tot Christus te komen. Vervolgens gaat Hij in je wonen en zal Hij je leren hoe je moet wandelen als Christen. Het is toch ontzettend bijzonder dat God ons zo’n geschenk geeft? Veel christenen hebben het enkel over het Geschenk van Zijn Zoon, die stierf voor onze zonden. Maar dit geschenk is toch ook ontzettend bijzonder? Jezus zelf noemde de Heilige Geest Zijn Plaatsvervanger.”
Ds. Wolvers: “Er moet veel meer aandacht komen voor de Heilige Geest in beide opzichten die ik zojuist benoemd heb. Dan zul je zien dat de ‘Grote onbekende’ een goede Gids gaat worden op ons levenspad.”
Bron: CIP 17-7-2012

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze studies (GRATIS te downloaden):
De Gever en Zijn Gaven
De natuurlijke mens en de Heilige Geest
en/of
De werkingen van de Geest in de eindtijd

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s