God is niet aan onze regeltjes en wetjes gebonden

‘Misschien zijn er mensen die denken dat ze de wereld kunnen bekeren door wijsgerige stelsels, dat ze harten door welsprekendheid kunnen vernieuwen of dat ze door bepaalde ceremoniën waaraan ze magische kracht toeschrijven, zielen kunnen doen wedergeboren worden. Maar wij vertrouwen volkomen, eenvoudig en alleen maar op de Geest van God. Hij alleen is het, Die al onze werken in ons werkt.’ Dat zei Charles Spurgeon in een preek over opwekking.
Spurgeon: ‘Wij verlangen ernaar dat mensen gered worden. Maar zij moeten dan eerst worden wedergeboren en dat is iets wat wij niet kunnen bewerkstelligen. Verander een steen in vlees! Probeer dat eens thuis met een steen op tafel, voordat u het probeert met de harde harten van mensen. We mogen van wedergeboorte zeggen dat het een werk van God is. Als onze godsdienst niet bovennatuurlijk is, dan is het een hersenschim. Als de Heilige Geest u niet vergezelt, ben u Als Jannes en Jambres, die een wonder tot stand wilden brengen zonder de hulp van de Heere. Als u in de heilige bediening staat, zult u erachter komen hoe zwak u bent. Als u met zielen te maken krijgt, zult u geen grond meer onder uw voeten voelen. Of u hebt de Heilige Geest of u faalt!’

Gods Geest is niet verkort
‘Geliefde vrienden, er kan nooit sprake zijn dat de Geest des HEEREN verkort wordt. Ieder mens in wie Hij woont, moet wel spreken. Ze kunnen tegen hem zeggen dat hij zich koest moet houden en zelfs kan hij voor een periode hierin toestemmen. Als iemand zelf een boodschap heeft, kan hij die al dan niet doorgeven. Maar als God hem een boodschap gegeven heeft om door te geven, zal hij spreken en kan niets hem tot zwijgen brengen. Zelfs als degenen die in Gods Naam geloven, zouden sterven en er geen anderen voor hen in de plaats zouden komen, zou de Geest des Heeren niet verkort zijn Hij zou andere manieren kunnen vinden om de harten van mensen te bereiken. Hij kan spreken door de Bijbel. Geef ons een geopende Bijbel en we zullen ons nooit meer in duisternis bevinden.’
Ook gaat de prediker nog in op mensen die de Heere aan een manier van werken binden: ‘We zijn in groot gevaar om de Heilige Geest te bedroeven wanneer we denken dat Hij alleen werkt met een groepje mensen, een kerkorde, of met hen die geen kerkorde hebben. Broeders en zusters, laten kerken hun diensten inrichten zoals zij willen. God zegent de bediening door een man en God zegent de bediening door twintig mannen. Als de bediening plaatsvindt door de kracht van Zijn Geest, laat het dan de vorm aannemen die het wil aannemen. God is niet aan onze regeltjes en wetjes gebonden. Als u God aan het werk ziet, verheerlijk Zijn Naam omdat Hij daar is en laat hem werken zoals Hij wil. U moet niet denken dat God alleen op een bepaalde manier werkt.

Doe het nu!
Tot slot pleit Spurgeon om te geloven in de ‘nu’s’ van God: “We kunnen Gods Geest behandelen alsof Hij verkort is, als we niet kunnen geloven dat hij ons vandaag kan zegenen. Sommigen zeggen dat ze de Heere willen dienen als ze wat ouder worden. Werkelijk? Welnu, u bent al wat ouder geworden sinds ik tot u begon te spreken, en ik denkt dat de beste tijd voor u om te beginnen, nu is. Geloof in de nu’s van God! Geloof dat elk moment een goed moment voor God is. Waarom zou ik me op dit moment niet opnieuw aan God toewijden? Waarom zou ik niet opnieuw tot Christus komen en Hem vragen me meer leven, meer geloof, meer hoop, meer blijdschap, meer gelijkvormigheid aan Zijn beeld te geven, nu, op dit moment?”

Bron: CIP 6-7-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst, Werkingen van Gods Geest en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s