De andere kant van het conflict in Syrië

“Distributie Bijbels verdubbeld”

Open Doors heeft in de afgelopen maanden honderden christelijke gezinnen in Syrië geholpen met voedsel en medische zorg. Zeker 7.000 christenen zijn op de vlucht voor geweld of vervolging. Met hulp van lokale kerken verspreidt Open Doors voedsel en andere hulpgoederen in onder meer Aleppo, Damascus en Homs.
Sommige gezinnen vluchtten, omdat de situatie in het algemeen te gevaarlijk werd. Open Doors medewerkers horen echter ook dat er christenen zijn die uit hun huizen gedreven zijn. “We horen van mannen die achterblijven om ervoor te zorgen dat hun huizen niet in bezit worden genomen. Hun vrouwen en kinderen vluchtten naar veiligere plekken. In een kerk worden op dit moment 30 kinderen opgevangen. Hun ouders zijn ofwel om het leven gekomen of zijn achtergebleven om hun eigendommen te beschermen”, zegt een medewerker van Open Doors.
Naast de noodhulp voert Open Doors haar geplande projecten in Syrië uit: Bijbelverspreiding, het geven van training en het verlenen van traumazorg. “Er is een andere kant aan het conflict: er is geen land in de regio waar de vraag om Bijbels en training zo is gestegen als in Syrië“, zegt de medewerker.” We konden de distributie in 2011 verdubbelen en als het zo doorgaat, kan dat in 2012 opnieuw. Te midden van het geweld zien christenen kansen om de liefde van Christus te laten zien. Daarom zijn we op verzoek van christenen in Syrië begonnen met het drukken en verspreiden van 40.000 Nieuw-Testamenten.”

5-7-2012 | bron: Open Doors   (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s