God geeft kracht in tijden van verdrukking

“In de tijd van communistische onderdrukking heeft de Heere zijn kerk in Oost-Europa in stand gehouden. Wat de vijanden ook geprobeerd hebben, het is niet gelukt het kerkelijke leven te vernietigen,” zegt ds. A. van Heteren in uitgave De Wekker. “De Heere heeft Zijn eeuwige trouw betoond en zorgde ervoor dat Zijn werk in stand bleef en doorging. Hij hield Zijn kinderen vast. We noemen dat de volharding der heiligen. Dat houdt in dat de Heere in tijden van verdrukking kracht geeft.”
“Soms lees je dat de verdrukte kerk bidt voor de kerk in het rijke Westen,” vervolgt Van Heteren. “Dat gebed is een gebed om bewaring te midden van de zuigkracht van de welvaart en de rijkdom. Welvaart en rijkdom zijn instrumenten in de hand van de satan om het kerkelijke leven af te breken, om mensen te laten opgaan in de dingen die deze wereld biedt. Ga maar eens na hoe sterk de zuigkracht van de rijkdom en welvaart is in uw of jouw leven in deze consumptiemaatschappij.”
Waar de Heilige Geest werkt is er een vurige liefde tot God. Die liefde betekent niet alleen dat we het erg vinden dat er armoede is in diverse landen in Oost-Europa en dat we daar wat aan willen doen. Het allerergste is dat er zovelen op de brede weg voortleven, dat er zoveel mensen zijn die God niet kennen. Dat betekent dat zij op weg zijn naar het eeuwige verderf, naar de eeuwige rampzaligheid. Zonder wedergeboorte, waarachtige bekering en waar zaligmakend geloof kan er immers niemand het Koninkrijk van God ingaan.”
“In het volmaakte gebed wordt gebeden om de komst van Gods Koninkrijk. Dat is het gebed om bewaring en vermeerdering van de Kerk. Dit geldt zowel voor het vrije Westen en de landen van Oost-Europa. We zijn in alles van Gods zegen afhankelijk. Op het gebed kan, wil en zal de Heere wonderen verrichten[1].”

Bron: CIP 3-7-2012

NOOT A. Klein:
[1] Zie eventueel onze studieLeer bidden“, van Bijbelleraar CJH Theys.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s