Meer dan ooit profeten nodig

Zac Poonen in Nederland
“In de tijd van Eli was het woord van de Heer schaars en er was geen visioen wat in de openbaarheid kwam. Ze hadden de wet van Mozes. Dat werd hen geleerd, maar er is een verschil tussen wat geschreven stond en een Woord van de Heer. Een Woord van de Heer was schaars. Zo is het vandaag ook. Daarom zijn er mensen nodig, die inzicht hebben in wat de Gemeente moet doen.” Dat zei Zac Poonen gisteren in Sliedrecht tijdens een conferentie van stichting HeartCry.

Preken wat mensen willen horen

Weten wat God te zeggen heeft, is iets anders dan leerstellingen kennen. Zac: “We kunnen naar een Bijbelschool gaan en veel kennis opdoen. We kunnen alle doctrines begrijpen, maar je moet in contact staan met God door de Heilige Geest om te weten wat Gods gedachten zijn over deze tijd. God gebruikt daar altijd profeten voor. Er zijn profeten nodig. Helaas is het niet populair om een profeet te zijn. In het Oude Testament gaat het naast ware profeten ook vaak over valse profeten. Die stonden niet in contact met God. Ze hadden alleen een Bijbelschooldiploma en dat was het dan. Ze wisten niet wat God wilde zeggen tot Zijn volk. Ze gebruikte psychologie om erachter te komen wat mensen graag wilden horen en dan preekten ze wat de mensen graag wilden horen. Jezus zei zelf dat deze mensen geprezen zouden worden door mensen.”
“Iedereen die echt God wil dienen moet proberen te luisteren naar wat God wil zeggen tot Zijn volk. Als een prediker de waarheid spreekt, wordt hij wel impopulair en zullen er mensen weggaan. Toch kan zo’n groep dan wel echt iets betekenen voor hun omgeving.” De kerk moet haar best doen om de ‘hele raad van God’ te verkondigen. Paulus liet dat niet na. “Het is als een cirkel. Deze cirkel heeft verschillende segmenten. Sommige dingen vindt men niet erg om te horen tijdens een preek, bijvoorbeeld de vergeving van zonden. Wie houdt er niet van het verhaal over de verloren zoon? Maar in de hele raad van God is er veel meer te vertellen. Ik zie om mij heen dat we heel veel compromissen hebben gesloten ten aanzien van heel veel andere onderwerpen.”

Mensen behagen

“Paulus schrijft in Galaten 1: ‘Als ik immers nog mensen behaagde, zou ik geen dienstknecht van Christus zijn.’ Het is onmogelijk om Christus te dienen wanneer je mensen wilt behagen. Ik nam me eens voor dat ook niet te doen. Ik heb het op een bordje geschreven wat in mijn huiskamer staat. Ik weet na 41 jaar van christelijk werk hoe groot de verleiding is om mensen te behagen. Ik kijk vaak naar dat bordje om mezelf aan de woorden van Paulus te herinneren. God heeft profetische stemmen nodig, mensen die God onderscheid geeft over de situatie van de Gemeente.”

Johannes uitnodigen

“Vijf van de zeven gemeenten, die in Openbaring worden genoemd, waren in slechte staat. Ze hadden een profeet als Johannes nodig, die hen vertelde wat hun werkelijke staat was. Ze hadden zelf niet door hoe hun staat was. Kijk naar Openbaring 3 vers 17. Daar staat hun eigen mening en die van God. Het is een klassiek voorbeeld van veel gemeenten. ‘Wij zijn rijk. We hebben aan niets gebrek.’ Gods mening was tegenovergesteld. Hij zei: ‘U weet niet dat juist u ellendig, beklagenswaardig, arm, blind en naakt bent.’ De apostel Johannes gaf die boodschap door: ‘U bent ellendig, beklagenswaardig, arm, blind en naakt.’ Denk je dat ze de apostel Johannes nog een keer zouden uitnodigen om te spreken? Toch is boos worden op zo’n boodschap hetzelfde als een patiënt die boos op een dokter wordt vanwege de diagnose die een arts stelt. Gelukkig is het zo dat een profeet niet alleen een diagnose stelt, maar hij geeft ook de oplossing.”

Bron: CIP 15-6-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s