Dominee vermoord in India

Het levenloze lichaam van dominee C. Wilson (54) is zaterdag 2 juni langs een autosnelweg in de zuidelijke Indiase provincie Tamil Nadu gevonden. Volgens de politie is hij door steniging om het leven gekomen, gezien de verwondingen aan zijn schedel. Dit meldt persbureau Fides.
Volgens de eerste politierapporten was de dominee onderweg naar huis toen hij werd overvallen en vermoord. Rond zijn lichaam vonden agenten pamfletten en kranten met christelijke inhoud. Over het motief is nog niets bekend. De politie sluit niet uit dat de moord gepleegd is vanuit religieuze haat. Lokale bronnen melden: “In geval van alleen diefstal worden slachtoffers niet zo brutaal vermoord”.
De voorzitter van de Raad van Indiase Christenen, Sajan George, laat weten dat christenen in Tamil Nadu meer bescherming nodig hebben. George: “Religieuze hindoe-fundamentalisten winnen steeds meer terrein in Tamil Nadu. Sinds begin 2012 hebben zich minstens vijf ernstige incidenten voorgedaan, waarbij christenen werden aangevallen. Wij eisen dat de overheid de rechten en de levens van de Indiase christenen beter beschermt.”

12-6-2012 | bron: Katholiek Nieuwsblad (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s