Autoriteiten sluiten kerken Teheran

Iraanse autoriteiten hebben een kerk in een buitenwijk van de hoofdstad Teheran verboden nog langer diensten te houden. Het is de zoveelste stap in een poging van het Iraanse regime de druk op officieel erkende kerken op te voeren.
De kerk, die is aangesloten bij de Assemblies of God in Iran, is bedoeld voor diensten voor Assyrische christenen, die officieel diensten mogen houden in Iran. Daarnaast kwamen er ook geregeld Farsi-sprekende moslims. Dat liep in de gaten bij de autoriteiten, die er alles aan doen moslims weg te houden bij christelijke kerken. Als moslims besluiten christen te worden, is dat afvalligheid van de islam, een ‘misdaad’ waarvoor zelfs de doodstraf kan worden opgelegd. Wekelijks bezochten zo’n 70 Iraniërs de kerkdienst.
Vorige maand eisten autoriteiten dat een andere Assemblies of God-kerk in Teheran persoonsgegevens van alle kerkgangers moest overleggen en in februari werd twee kerken verboden op vrijdag nog diensten te houden in het Farsi. Ook achter deze maatregelen zat de gedachte dat het Iraanse regime moslims wil weren uit kerken.
De vorige maand opgelegde maatregel was ook bedoeld om de Assyrische en Armeense christenen in de gaten te houden. “Sommige kerkgangers hebben hun gegevens verstrekt. Niet iedereen doet het, zeker niet toen bekend werd dat sommige leden al moeilijkheden hebben ondervonden op het werk en op de universiteit, nadat ze hun gegevens hadden verstrekt”, zegt Mounsour Borji, een Iraanse christen en betrokken bij een Europees initiatief om godsdienstvrijheid in Iran te bepleiten. Een student die de kerk bezocht, werd uitgesloten van een eindexamen en een andere kerkganger is ontslagen.

Bron: CIP 12-6-2012 

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s