VN bekritiseert Pakistaanse blasfemiewet

Een hoge VN-functionaris heeft kritiek geuit op de manier waarop Pakistan zijn blasfemiewet toepast. Die wordt al jaren gebruikt tegen christenen, die op grond van deze wet worden beschuldigd van het beledigen van de islam.
“Ik ben in het bijzonder bezorgd over zaken, die onder de zogenoemde blasfemiewet worden aangebracht, aangezien mij is gemeld dat rechters zijn gedwongen om tegen beklaagden te beslissen, zelfs zonder ondersteunend bewijs”, zei Gabriela Knaul, de speciale VN-rapporteur voor onafhankelijkheid van rechters en advocaten. “Zij zijn bang voor represailles van lokale gemeenschappen vanwege hun interpretatie van de wet.”
De dominicaan James Channan, die in Lahore werkt, reageerde: “Dit punt is niet nieuw, maar we zijn blij dat de Verenigde Naties het opwerpen. We hopen dat deze stellingname een impact heeft en dat rechtvaardigheid wordt gegarandeerd in Pakistaanse rechtbanken.”

5-6-2012 | bron: Katholiek Nieuwsblad (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s