Presidentskandidaat waarschuwt tegen Moslimbroederschap

Terwijl de Egyptenaren in de rij staan om te stemmen in de tweede ronde van hun eerste echt democratische presidentsverkiezingen, waarschuwt de seculiere kandidaat Ahmed Shafiq de kiezers luid en duidelijk dat het kiezen van zijn Moslimbroederschap-rivaal, Egypte in duisternis zal hullen en het conflict met Israël weer doet oplaaien.
De Moslimbroederschap beheerst al het Egyptische parlement, dankzij goede resultaten bij de parlementsverkiezingen in december en januari. Bij de presidentsverkiezingen van vorige week kreeg de kandidaat van de Moslimbroederschap, Mohammed Mursi, het leeuwendeel van de stemmen, 25 procent. Maar dat was niet genoeg  voor een regelrechte overwinning. Dus zal over twee weken een tweede ronde plaatsvinden tussen Mursi en Shafiq, die 24 procent van de stemmen kreeg.
In een zondag gehouden persconferentie waarschuwde Shafiq dat als de Moslimbroederschap zowel het parlement als het presidentschap beheerst, ‘Egypte terug zal keren naar de donkere eeuwen’.
Shafiq benadrukte dat, ondanks beloften van het tegendeel, de Moslimbroederschap de Egyptische christenen zal onderdrukken, zal proberen de Shariawet op te leggen en Israël tegen zich in het harnas zal jagen door van ‘Palestina’ de centrale kwestie voor alle Egyptenaren te maken.
Shafiq zei ook dat de Moslimbroederschap de toenemende wetteloosheid op het Sinaï schiereiland zou negeren, een situatie waarover Israël zich grote zorgen maakt omdat regionale terreurgroepen zoals Hezbollah, Hamas en Al Qaida bases in het gebied vestigen.
‘Ik vertegenwoordig de voortgang en licht. Zij vertegenwoordigen achterstand en duisternis’, zei Shafiq, over wie de meningen zeer verdeeld zijn, omdat hij vroeger heeft samengewerkt met de afgezette oud-dictator Hosni Mubarak.

5-6-2012 | bron: Israël Today (via CIP)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s