Gehoorzaamheid zal je leven glorieus maken

Het leven van Jezus was het mooiste, meest geordende, het meest vredevol en gelukkigste leven dat de wereld ooit gezien heeft. Dat kwam door Zijn totale gehoorzaamheid aan Gods Woord.
Denk eens aan de volgorde die er in het fysieke universum is. De sterren en de planeten bewegen zich door de hemelen in zo’n perfecte volgorde, dat wij er onze tijd tot op de miljoenste van een seconde op gelijk kunnen zetten. Hun afhankelijkheid is zo, dat astronomen de posities kunnen berekenen van elke ster of planeet op elke datum in de toekomst. Wat is het geheim van zo’n perfecte orde? Slechts een ding: Ze gehoorzamen de wil van God exact, door te draaien in de banen die voor hen gepland zijn op de snelheid waarop ze door hun Maker gezet zijn.
Altijd als er gehoorzaamheid is aan God, dan is daar perfectie en schoonheid. En daar waar er ongehoorzaamheid is aan God, daar heerst chaos en lelijkheid.
Zelfs de sterren zijn een stille getuige van het feit dat de wetten van God het beste voor ons zijn en dat zijn regels niet zwaar zijn.
Het leven van Jezus getuigde van het feit dat goddelijkheid alleen, van alle dingen, nuttig is voor zowel dit leven als het volgende (1 Timotheüs 4:8). Niemand kan gelukkiger zijn, meer vredevol of meer tevreden zijn dan een goddelijke man.
“De vreze des HEEREN is een bron van leven” (Spreuken 14:27); en Jezus gehoorzaamde de opdracht om “heel de dag te leven in de vreze des Heren” (Spreuken 23:17).
God hoorde Zijn gebeden, vanwege Zijn goddelijke vrees (Hebreeën 5:7). De hemel was altijd open voor Jezus, want Hij leefde in de Vreze des Heren. “Ik eer Mijn Vader” (Johannes 8:49), zei Hij eens. Hij demonstreerde met Zijn leven de waarheid van het Woord dat zegt; “Het beginsel van wijsheid is de vreze des HEEREN” (Spreuken 9:10).

Bron: Zac Poonen, HET WOORD VOOR DE WEEK Mei 2012 (4)
Vertaling: Michel de Ruijter

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s