Geest-vervulde leven is niet een leven van rust en genieten

Het Geest-vervulde leven is niet, zoals velen veronderstellen, een leven van rust en stil genieten. Het lijkt er veel meer op dat het juist het tegenovergestelde is. Aan de ene kant is het een pelgrimstocht door een van rovers vergeven bos. Aan de andere kant is het een grimmige oorlog met de duivel. Altijd is er strijd en soms is er een veldslag met onze eigen natuur, waar de lijnen zo verward zijn dat het bijna onmogelijk is om de vijand te vinden of te zeggen welke impuls van de Geest is en welke impuls van het vlees.
Er is volledige overwinning voor ons als we de weg van de triomferende Christus nemen, maar dat is iets wat ik nu niet wil aanstippen. Mijn punt hier is dat als we aan de strijd willen ontsnappen, we ons alleen maar terug hoeven te trekken en het rustige christelijke leven accepteren als het normale christelijke leven. Dat is alles wat de duivel wil. Dat zal onze macht vast doen lopen, onze groei belemmeren en ons onbeschadigd overgeven aan het koninkrijk van de duisternis. Compromissen zullen de druk van de ketel halen. Satan zal een man die is gestopt met vechten niet lastig vallen. Maar de kosten van deze keuze zal een leven van vreedzame stagnatie opleveren. Wij, zonen van de eeuwigheid, kunnen ons gewoon zoiets niet veroorloven.
21-5-2012 | bron: A.W. Tozer | 1897 – 1963  (via CIP)

 

NOOT A. Klein
Zie eventueel onze studies:
De Gever en Zijn Gaven
De natuurlijke mens en de Heilige Geest
 
De overwinnaars; over (de macht van) zonde en satan in de eindtijd
De ‘Spade Regen opwekking’
De volmaaktheid in Christus op aarde, in de eindtijd
De werkingen van de Geest in de eindtijd

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s