Iran wil inzage in identiteit kerkgangers

Iran wil weten wie de Assemblies of God-Kerk in de Iraanse hoofdstad Teheran bezoeken. Kerkleiders van de gemeente zijn verzocht namen en identiteitsgegevens van kerkgangers te overleggen. Hiermee voert de islamitische republiek Iran de druk op van oudsher toegestane kerken van Armeense en Assyrische christenen op.
“Deze beslissing van de regering is simpelweg bedoeld om de kerk ervan te weerhouden nieuwe gelovigen op te nemen en het maakt het voor niet-christenen riskant om diensten te bezoeken”, zegt Mounsour Borji, een Iraanse christen en adviseur in pleitbezorging en mensenrechten. “Het is eigenlijk gewoon een poging de kerk aan banden te leggen.”
Het kerkbestuur heeft de kerkgangers nu gevraagd of ze hun gegevens moge doorgeven. Die vraag brengt een aantal christenen in gewetensnood: ontkennen zij hun geloof als ze weigeren zich te openbaren als christen? “Sommigen weten niet wat ze moeten doen. Het verstrekken van hun gegevens voelt alsof ze hun doodvonnis tekenen”, aldus Borji.
In Iran is het alleen voor Armeense en Assyrische christenen toegestaan om samen te komen in kerken. Moslims uitnodigen in kerkdiensten is niet toegestaan. Op afvalligheid van de islam kan in Iran de doodstraf worden opgelegd. (Bron: Compass Direct)

Bron: Open Doors, 14-5-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s