God woont in een huis waar vrede is

God woont in een huis waar vrede is. Toen Jezus Zijn discipelen uitzond naar verschillende plaatsen om daar het Evangelie te verkondigen, gaf Hij hen de opdracht (in Lucas 10:5-7), om te zoeken naar een huis waar vrede is, en als zij zo’n huis vonden, dan konden ze alleen daar blijven en niet meer verder zoeken naar een ander huis. Waarom zei Hij dat? Omdat Hij wist dat ze niet veel huizen zouden vinden waar er vrede heerste.
God woont in een huis waar geen ruzie is. Waar ruziën echtgenoten over het algemeen gesproken om? Meestal om materiele zaken – een aardse situatie die verkeerd uitpakte. Er zullen dingen mis gaan in deze wereld, maar als er iets mis gaat, bedenkt dan dat zonde het enige serieuze punt is. Al het andere is van secundair belang en niet belangrijk. Ik hoop dat elke man en vrouw dit duidelijk zullen zien: zonde is het enige serieuze punt. Als een man en zijn vrouw op enig moment bitter zijn en niet met elkaar willen praten, vanwege hun aardse problemen, dan grieft dat Gods hart. Laat me enige wijsheid delen: Haat de zonde – want dat is het enige dat een huwelijk kan vernietigen. Bedenk dat het huis een heiligdom voor God moet zijn. En als er zich een situatie voordoet, waardoor de vrede verstoord wordt in dat huis, dan zal het geen heiligdom meer zijn.
Ik hoop dat we bij alles wat we doen zullen zeggen: “Heer, of mensen blij met ons zijn of niet, daarin zijn we niet geïnteresseerd. Bent U blij? Is er iets in onze levens, in onze gedachten of in onze houding ten opzichte van elkaar waardoor U niet blij bent? We willen dat U blij bent in ons huis.” We gaan alles in onze levens waarderen op basis van de volgende vraag: “Zal dit de Heer verblijden?” Kunnen we ons voorstellen hoe ons huis dan zou zijn? Het zal dezelfde glorie van God hebben als die op de tabernakel scheen en mensen zullen getrokken worden naar de levende God door ons huis.
God woont waar man en vrouw bereid zijn om hun rechten op te geven om de vrede te bewaren. Op een gegeven moment kwam er een jong stel naar me toe, die op weg waren om de trein te nemen, en ze vroegen: “Broeder Zac, kunt u ons in twee minuten een preek (letterlijke vertaling: een berisping of aansporing geven) geven? Ik zei: Ja hoor. Hier is het: “Wees altijd bereid om vergeving te vragen aan elkaar en wees altijd bereid om vergeving te schenken aan elkaar.” Als we bereid zijn om vergeving te vragen zodra we iets verkeerd gedaan hebben en we zijn bereid om meteen te vergeven, zodra iemand om vergeving vraagt, dan kan ik je garanderen dat onze huizen elke dag huizen van vrede zullen zijn.
We moeten hierbij echter heel gevoelig zijn. Als we een doorn in onze voet krijgen, dan wachten we nog geen seconde om hem te verwijderen. Op die zelfde manier moeten we meteen de verstoring in ons hart verwijderen, zodra we deze opmerken. Het is een doorn en het zal ons vernietigen. Het zal ons hart veel meer kunnen infecteren, dan enige doorn in onze voet zou kunnen doen. Jaag ten koste van alles de vrede na. Maak je niet druk om wat we zouden kunnen verliezen – geld of wat dan ook. Die dingen zijn niet zo belangrijk als vrede. Ik hoop dat elke man en zijn echtgenote zullen erkennen dat als ze geld en vrede op een weegschaal zouden leggen, de vrede veel zwaarder zal wegen dan geld. Onthoudt dat!
Gaat er op een bepaalde dag iets mis in huis? Brandde het eten aan? Dat maakt niet uit. Wat maakt het uit dat we een maaltijd niet kunnen eten, omdat het verbrand is. Het maakt ons misschien zelfs fitter en gezonder en misschien zelfs geestelijker! Maar als we ons er over gaan opwinden, dan zou de duivel de overwinning krijgen.
Denk eens aan wat er gebeurde in het eerste huis dat God stichtte. De duivel stond aan de zijlijn te wachten om te proberen om tussen Adam en Eva te komen. En hij slaagde daarin. Hij slaagde er ook in om tussen Job en zijn vrouw te komen. En hij slaagde er ook in om tussen Isaac en Rebecca te komen.
Het is nooit de wil van God dat satan tussen een man en zijn echtgenote zou komen.

Bron: Zac Poonen, HET WOORD VOOR DE WEEK April 2012 (week 4)
Vertaling: Michel de Ruijter

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s