De Gemeente bouwen brengt offers met zich mee

“Christus heeft de gemeente liefgehad en heeft Zich voor haar overgegeven” (Efeziërs 5:25). Om de gemeente te bouwen, moeten we de gemeente liefhebben, zoals Jezus de gemeente liefhad. Het is niet voldoende om ons geld en onze tijd te geven. We moeten ONSZELF geven en ons ‘zelf-leven’ (d.i. een leven gericht op de eigen persoon en niet op God, Jezus en andere mensen).
Toen God Zijn liefde voor de mensen wilde beschrijven, kon Hij Zijn liefde slechts vergelijken met een aards voorbeeld – de liefde van een moeder voor haar pasgeboren kindje (Jesaja 49:15). Als je een moeder observeert, dan zie je dat haar liefde voor haar baby in de geest van zelf opoffering is. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zelfs door de nacht heen, offert een moeder zichzelf keer op keer op voor haar baby; en ze krijgt er niets voor terug. Ze verdraagt pijn en ongemakken, jaar na jaar voor haar kind, met vreugde, zonder er iets voor terug te verwachten. Dat is hoe God ook van ons houdt. En dat is de natuur die Hij ook in ons wil leggen. Maar het is onmogelijk om waar dan ook in de wereld een gemeenschap te vinden waarvan eerlijk gezegd kan worden dat de mensen daar elkaar op die manier liefhebben. De meeste gelovigen weten alleen mensen lief te hebben die het met hen eens zijn en die zich bij hun groep willen voegen. Hun liefde is menselijk en verre van de opofferende liefde van moeders!! Toch, Goddelijke liefde is het doel waarnaar we moeten streven.
Het maakt een moeder niet uit of er anderen om haar heen zijn die iets opofferen voor haar kind of niet. Ze offert zelf blijmoedig alles op. Op precies dezelfde manier maakt het voor iemand, die de gemeente ziet als zijn eigen baby, niets uit of anderen om hem heen iets opofferen voor de gemeente of niet. Hij zal zelf blijmoedig offeren en geen enkele klacht of eis hebben ten opzichte van wie dan ook. De mensen die klagen dat anderen niets offeren ten behoeve van de gemeente zijn geen moeders maar ingehuurde verzorgers. Zulke verzorgers hebben vaste werktijden en klagen als de verzorger voor de aansluitende dienst niet op tijd is voor de overdracht.
Een moeder werkt echter geen 8-uursdienst per dag. Zij werkt dagelijks een 24-uursdienst – jaar na jaar – en ze krijgt er zelfs niets voor betaald. Zelfs wanneer haar kind 20 jaar oud is, dan is het werk van een moeder nog niet klaar! Alleen moeders kunnen elke dag melk voor hun kindje hebben. Verzorgers kunnen geen melk produceren voor de baby’s waar ze voor zorgen. Op dezelfde manier is dat bij moeders in de gemeente die altijd een Woord zullen hebben voor hun geestelijke kinderen – in elke samenkomst. Veel oudsten hebben geen Woord voor de gemeente omdat ze verzorgers zijn en geen moeders.
Een moeder verwacht geen betaling van haar kinderen. Geen enkel kind betaald zijn moeder voor haar diensten. Je zou in feite het salaris van een moeder kunnen berekenen op basis van een uurloon van € 20 (wat je aan verzorgers zou betalen). Je zou dan ontdekken dat elk kind zijn moeder ruim €3,5 miljoen schuldig zou zijn, tegen de tijd dat het 20 jaar oud is! Welk kind kan ooit een dergelijk bedrag terug betalen aan zijn moeder?
De vraag die nu naar voren komt is de volgende: Wie is er bereid om zo voor de Heer te werken en voor Zijn gemeente – zonder enige betaling, je zelf te geven, dag na dag, jaar na jaar, tot dat Jezus komt? Als God slechts één persoon met die instelling (met zo een houding, met zo een geest/geestdrift) kan vinden, dan zou Hij hem gebruiken om de gemeente te bouwen, veel meer dan dat Hij 10.000 halfslachtige gelovigen kan gebruiken die proberen om Hem te dienen zonder een opofferingsgezinde geest.
Als Jezus terug komt naar de aarde en je staat voor Hem, zal je dan spijt hebben van de manier waarop je geleefd hebt? Of zal je terug kunnen kijken op een leven dat je nuttig besteed hebt in het Koninkrijk van God? Velen dobberen maar een beetje rond en verspillen hun levens hier op aarde. Wordt wakker voordat het te laat is en vraag God om je te laten zien dat Zijn weg de weg van opoffering is. Laat hij die oren heeft horen.

Bron: Zac Poonen, HET WOORD VOOR DE WEEK April 2012 (week 1)
Vertaling: Michel de Ruijter

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze studiePodium en Gemeente(Schriftuurlijke richtlijnen, praktische wenken en raadgevingen voor hen, die in een Gemeentelijke bediening staan).

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s