Christenen ontvluchten massaal Noord-Mali

Het Barnabas Fonds, een christelijke hulporganisatie voor de ondersteuning van vervolgde christenen, waarschuwt voor de levensomstandigheden van de christenen die Noord-Mali ontvluchten. Inmiddels zijn naar schatting 215.000 mensen de regio ontvlucht. Velen zochten veiligheid in Burkina Faso en Mauritanië. Vele christenen zoeken veiligheid in Bamako, de hoofdstad van Mali. Daar worden zij in kerken of andere gebouwen van de parochies opgevangen.
Volgens het Barnabas Fonds moesten de vluchtelingen het noorden ontvluchten omdat zij er slachtoffer werden van slachtpartijen of verkrachting. Vrouwen moesten een sluier dragen en christenen werden uit hun woningen verjaagd. “Daar komen nog eens de gevolgen bij van het voedseltekort, dat de hele Sahel treft.”
Het Barnabas Fonds is in samenwerking met andere hulporganisaties inmiddels gestart met de verdeling van graan, rijst en medicijnen bij de vluchtelingen uit het noorden. “De Kerk in Mali heeft hulp nodig, maar te midden van de voedselcrisis zijn de middelen beperkt en duur. Daarom is er dringend buitenlandse hulp nodig.”

25-4-2012 | bron: Kerknet.be 

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s