Groei aantal christenen in China gaat door

Het aantal christenen in China is stormachtig gegroeid, onder de moeilijkste omstandigheden. „En deze groei gaat door”, aldus ds. Chen Min Yen, „maar er is een keerzijde: door gebrek aan goede theologische kennis is er ook veel dwaalleer.”
Ds. Chen Min Yen sprak zaterdag tijdens de jaarlijkse Bonisa landdag, in Veenendaal. De Bonisa Zending, al vele jaren in China werkzaam, had veel sprekers uit China uitgenodigd.
Ds. Chen Min Yen mediteerde over Psalm 23 en noemde in dat verband vele persoonlijke herinneringen. Zo had zijn recente bezoek aan de Keukenhof hem eraan herinnerd hoe hij tijdens zijn gevangenschap het smerigste werk had moeten doen. In die moeiten werd hij getroost door Romeinen 8, wetende dat alle dingen moesten medewerken ten goede. Vanwege de stank werd hij gemeden en daarom kon hij, in de eenzaamheid, zingen. Destijds had hij het lied ”In de Bloementuin” gezongen. Met zijn prachtige stem zong ds. Chen dit ook zaterdag. „De Heere was mijn herder, ook in die moeilijke omstandigheden”, vertelde hij, „al ging het wel door een dal van schaduw en dood.”
De predikant uitte zijn dankbaarheid voor het feit dat met behulp van Bonisa een boek waarin de grondwaarheden van het christelijk geloof helder worden uiteengezet, kon worden vertaald en uitgegeven.
Bonisamedewerker Charles Schreur merkte op hoe uitzonderlijk blij Chinese christenen met een Bijbel kunnen zijn. Toen bij een Bijbelkring niet voor elke deelnemer een Bijbel beschikbaar was, betekende dat een ontzettende teleurstelling. Richting jongeren: „Beseffen jullie welk een wonder het is dat er een Bijbel op jullie nachtkastje ligt?”
Schreur vertelde over een vader die veroordeeld was. Zijn vrouw en kinderen begeleidden hem naar het strafkamp. Daarna bleven zij in een kartonnen doos bij de ingang van het kamp bivakkeren. De vader stierf. Schreur: „Niet alle martelaarsverhalen hebben een happy end!”
Toen het twaalfjarige dochtertje de kampcommandant om werk smeekte, kreeg zij het saaie baantje door bij een alarmknop te staan die alleen op bevel mocht worden ingedrukt. Eens hoorde het meisje een „stem” die haar beval te drukken. Het alarm ging af en alle mijnwerkers kwamen bovengronds. Nog voordat de commandant haar kon straffen, kwam er een aardbeving en de mijn stortte in. Het meisje getuigde van de Heere en alle mijnwerkers, ook de commandant, begonnen te bidden.
’s Middags sprak ds. D. Kranendonk, predikant van de Free Reformed Church in Bornholm (Canada), over Jesaja 2. Jesaja leefde in een donkere tijd, maar hij zag dat God Zijn Kerk boven alle machten doet uitstijgen. In China ging de kerk niet ten onder, maar begon juist te bloeien.
Verder lezen >>>

Bron: RD, 23-4-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s