Christenen in Egypte in de cel voor belediging Mohammed

Broeders en zusters in Egypte vragen uw gebed voor twee christenen die veroordeeld zijn tot gevangenisstraf voor het beledigen van de profeet Mohammed. 
 Docent Makrem Diab werd veroordeeld tot zes jaar cel. Na een hoog opgelopen woordenwisseling tussen Makrem en een collega, diende een andere collega een aanklacht tegen hem in. Op de dag van de rechtszitting werden Makrems advocaten door een grote menigte tegengehouden. De zitting werd verplaatst naar een andere datum, waar de rechter een gevangenisstraf van zes jaar uitsprak. Makrem is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan. 
De 17-jarige student Gamal Massoud werd veroordeeld tot drie jaar cel. Hij werd beschuldigd van het plaatsen van spotprenten van Mohammed op zijn Facebookpagina. Gamal ontkent dit. De beschuldigingen leidden tot gewelddadige protesten in verschillende dorpen. Huizen van christenen werden in brand gestoken en een aantal christenen raakte gewond. Ook Gamal is in hoger beroep gegaan.
De wetten die gebruikt werden om beide christenen te beschuldigen, werden in het tijdperk van Mubarak nauwelijks toegepast. Deze twee zaken laten opnieuw zien dat de tolerantie ten opzichte van christenen in Egypte is afgenomen.  

  • Bid om vrijspraak voor Makrem en Gamal, en om Gods aanwezigheid in deze tijd van beproeving. Bid dat de situatie van christenen in Egypte verbetert.

BRON: Nieuwsbrief 24-4-2012 ‘Ingeschakeld voor vervolgde christenen’ – www.sdok.nl

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s