Moslimextremisten verstoren samenkomst christenen India

India – Moslimextremisten hebben een samenkomst van christenen in de Indiase deelstaat West-Bengalen verstoord. De groep aanvallers werd steeds groter en achtervolgde de christenen toen die probeerden weg te komen bij het geweld.
Elf christenen waren bijeen om te eten en een dienst te houden, toen rond 14.00 uur een groep radicale moslims het huis binnendrong. De aanvallers maakten de christenen uit voor ‘heidenen’ en sloegen en duwden hen. Ook zeiden ze tegen Gaffar Shaika, de christen bij wie de samenkomst in huis was, dat dit een straf is omdat ze hem en zijn vrouw al vaker hadden gewaarschuwd te stoppen met samenkomsten.
“Ik vroeg de extremisten waarom ze mijn huis waren binnengekomen en waarom ze mij niet toestonden in mijn eigen huis te bidden”, zegt Shaika. De aanvallers gingen echter in blinde woede door met schelden en slaan en zeiden door te zullen gaan totdat de christenen zouden terugkeren tot de islam.
Toen de christenen probeerden te ontsnappen, blokkeerden extremisten de doorgang. Een 65-jarige weduwe werd geslagen en ook een andere vrouw kreeg klappen op haar hoofd en in haar buik. Ook liep zij een diepe snijwond in haar hand op. Uiteindelijk slaagden de christenen erin te vluchten naar een buitenwijk, om daar te schuilen voor het geweld in de woning van een andere christen. Intussen was de politie ingeschakeld. Die waarschuwde de aanvallers om de christenen niet meer lastig te vallen. Er is aangifte gedaan na de aanval, maar de politie heeft nog geen mensen opgepakt.
De aanval gebeurde slechts een paar weken nadat in hetzelfde gebied een 22-jarige vrouw door haar familie en buurtgenoten werd verjaagd omdat ze kerkdiensten bezocht. In India worden christenen vaak vervolgd door hindoes. In sommige deelstaten, zoals in West-Bengalen, komt geweld door radicale moslims ook voor. (Bron: Compass Direct)

Bron: Open Doors, 19-4-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s