Gevaar tsunami geweken na aardbeving Indonesië

Het gevaar voor een tsunami na de twee zware aardbevingen in Indonesië is geweken. Dat zegt het het Amerikaanse bureau Pacific Tsunami Warning Center.
Vanochtend werd in Indonesië gewaarschuwd voor een tsunami, na een aardbeving in zee van 8,6 op de schaal van Richter. Twee uur later kwam er een naschok van 8,2 op de schaal van Richter, waardoor de autoriteiten in Indonesië en andere landen waakzaam bleven voor een nieuwe schok.
Paniek in Noord-Sumatra
Door de waarschuwing ontstond met name in Noord-Sumatra, het gebied dat het dichtst bij de beving ligt, paniek onder de bevolking. Mensen renden de straat op en er vormden zich lange files op de wegen naar hoger gelegen gebieden.
Vooral horizontale beving
Doordat de bodem door de aardbeving voornamelijk horizontaal beweegt, is een enorme tsunami zoals in 2004 uitgebleven. Volgens seismoloog Femke Goutbeek blijft de aarde nog wel een tijd onrustig, maar is de kans op grote vloedgolven niet groot meer.
Bron: © RTL Nieuws.nl 11-4-2012

Lees eventueel ook nog:
Aardbevingen niet zeldzaam in Indonesië
 

Bijbeltekst:
Want…  er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën (daar ze eerst – in hevigheid en frequentie – zullen toenemen). … en dan zal HET EINDE komen.” (Matth. 24:7-8, 14b)
“En het hart van de mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.” (Luk. 21:26-27)

 

NOOT A. Klein:
Wij kunnen u, in verband met bovenstaande, onder andere de volgende studies op onze website www.eindtijdbode.nl aanbevelen:

  • God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden.
  • De 7 donderslagen van Openbaring 10:3.
  • De dag van JaHWeH / De dag des Heren (en de ontwikkelingen van de Gemeente/Kerk gedurende deze “dag”).

Of zie ons schema met het te verwachten eindtijdscenario (met diverse studieverwijzingen)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s