Christelijke radio is ook in moslimwereld niet tegen te houden

Directeur Yusef Assaf –een schuilnaam– van de culturele organisatie annex radiostudio vertelt in het Reformatorisch Dagblad over de potentie van evangelisatie via de radio. Volgens hem dringt de christelijke radio door op plekken waar dit eigenlijk – vanwege de islam – niet welkom is. “We krijgen reacties van luisteraars uit alle 22 islamitische landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika”, zegt Assaf. “Mensen weten ons echt te vinden. Uit onderzoek kunnen we dat redelijk hard maken, al neemt natuurlijk niet iedereen contact op. Zeker in het Midden-Oosten is het niet gebruikelijk om te schrijven.”
Evangelisatie via massamedia speelt vaak een belangrijke rol voor mensen in islamitische landen die tot geloof in Christus komen, blijkt keer op keer uit onderzoek. Programma’s via radio, televisie en internet komen op plaatsen waar de traditionele zendeling onmogelijk kan komen. “We weten dat mensen radio gebruiken als een privé-instrument. Dat is hét grote verschil tussen evangelisatie via de radio en via de tv.” Een vrouw uit Irak luisterde jarenlang in het geheim naar christelijke programma’s. “Pas na tien jaar schreef ze ons een brief.”
Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Bron: CIP 10-4-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s