Pakistaanse christen beschuldigd van blasfemie

“Wie met woorden (gesproken, geschreven of uitgebeeld), of met aantijgingen, toespelingen of insinuaties, direct of indirect, de heilige naam van de heilige profeet Mohammed verontreinigt, wordt gestraft met de dood of levenslange gevangenisstraf, en krijgt daarnaast een boete opgelegd.”
Bovenstaande citaat is ‘sectie 295-C’ van de beruchte Pakistaanse blasfemiewet. De blasfemiewet wordt vaak door radicale moslims misbruikt om christenen tegen te werken. Veel christenen zitten op basis van deze wet op valse beschuldigingen gevangen, en er zijn zelfs onschuldige christenen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf of de doodstraf.
Ook de 26-jarige Shamim is beschuldigd van lastering van de profeet Mohammed. Ze werd op 28 februari 2012 gearresteerd en zit sindsdien gevangen. De werkelijke reden van de beschuldiging was dat ze weigerde om zich te bekeren tot de islam, ondanks de druk die familieleden op haar uitoefenden.
Bron: Compass Direct

  • Bid om spoedige vrijspraak voor Shamim. Bid ook voor andere christenen die onschuldig gevangen zitten op beschuldiging van blasfemie.

BRON: Nieuwsbrief 26-3-2012 ‘Ingeschakeld voor vervolgde christenen’ – www.sdok.nl

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s