Bid voor christenen in Soedan

Deadline om te evacueren naar Zuid-Soedan nadert.

Na jarenlang geweld en burgeroorlogen werd Soedan in juli 2011 opgesplitst in twee landen: Soedan en Zuid-Soedan. Naast de positieve geluiden over deze splitsing werd gevreesd voor de positie van christenen in het noorden, dat overwegend islamitisch is.
Na de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan veranderde Soedan zijn wetten: iedereen van wie de ouders, grootouders of betovergrootouders geboren zijn in het zuiden, wordt beschouwd als Zuid-Soedanees en verliest zijn rechten als Soedanees. De ‘zuiderlingen’ die in het noorden wonen, hebben nu een ultimatum gekregen: ze hebben tot 8 april de tijd om Soedan te verlaten. Blijven ze in het noorden, dan is hun lot onzeker en lopen ze wellicht het risico om door de Soedanese overheid te worden vervolgd. Het gaat om een groep van 500.000 tot 700.000 mensen, van wie het grootste deel christen is.
Bron: The Voice of the Martyrs (VOM) Canada

  • Bid om Gods leiding voor de christenen in Soedan in deze moeilijke tijd. Bid dat de overheid van Soedan afziet van de strategie van vervolging. Bid dat bovenal christenen in Soedan én Zuid-Soedan blijven volharden in hun geloof.

BRON: Nieuwsbrief 26-3-2012 ‘Ingeschakeld voor vervolgde christenen’ – www.sdok.nl

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s