Alleen Jezus op de eerste plaats hebben is genoeg

“Welvaart wordt onze ondergang als we niet uitkijken”

“God is in de loop der eeuwen ongelooflijk teleurgesteld in mensen. Dat begon al bij Adam. God liep door de hof en Adam verschuilde zich. ‘Adam, waar ben je? We hadden het toch zo goed samen?’ Het berouwde de Heere vervolgens dat Hij de mensen gemaakt had. Je kunt de hele Bijbel doorlopen en zo blijft het gaan.” Dat zei Henk Binnendijk, twee weken geleden in Limburg tijdens een preek over ‘Opwekking begint bij jou’. 
“Hoeveel dingen doet u in uw leven die niet nodig zijn?” vroeg Henk Binnendijk. “David verzadigde zich bij het ontwaken met het beeld van God. Wij verzadigen ons met het beeld dat de wereld ons geeft en zeggen dan nog dat God de eerste plaats in ons leven heeft. Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze diepgang in de prediking missen, maar ik vraag me af wie er nog diepgang kan hebben? We stoppen ons namelijk vol met een overdosis aan informatie waardoor dat wat God in ons wil geven, niet meer kan zakken. Het wordt hoog tijd dat we het als christenen moeilijker krijgen in Nederland en België net zoals de vervolgde christenen. Wist u dat er op de wereld elke vijf minuten een christen sterft vanwege zijn geloof? Wij leven in een welvaartsland en dat wordt onze ondergang als we niet uitkijken.”

Eerste plaats

“De gastheer zegt in de gelijkenis van Jezus dat zijn gasten het niet waard zijn. Wat is Jezus u waard? Als uw zoon of dochter belangrijker is, wanneer je vader of moeder je meer waard zijn, dan ben je Hem niet waard. Hij wil de absolute eerste plaats, geen tweede en zelfs geen gedeelde eerste plaats. Heeft Hij bij u de eerste plaats? Anders kunt u niet behoren tot de bruid van Christus. Hoeveel tijd besteedt u met Hem per dag? Jezus zegt dat de mensen die Hem niet op 1 zetten, Hem niet waard zijn, daar heeft Hij niets mee!”
“Kent u Jezus in de zin van een relatie? Kent u Hem? Wat heeft u met Hem? Heeft Hij de eerste plaats? Of is het in het beste geval een gedeelde eerste plaats? Hij neemt dat niet en zegt ‘Ik ken u niet!’ Hij zoekt een bruid, een liefdesverhouding, iemand die beheerst wordt door haar Bruidegom. Ik hoop dat u er zich hier niet makkelijk van afmaakt.” Henk vervolgt: “Gelukkig komt het goed, de bruiloftszaal komt vol! De vraag is alleen of u erbij bent! Er was een man bij zonder bruiloftskleed,
iemand die dacht dat hij het bruiloftskleed niet nodig had vanwege zijn status. Hij had immers zo veel voor God gedaan! We moeten echter op Jezus gaan lijken. Dat is het bruiloftskleed. Toen de gastheer hem vroeg naar zijn kleed, verstomde hij.”
Een vriendin van Henk Binnendijk zei eens: ‘Ik had duizend vragen aan God maar toen ik Hem zag, was ik ze allemaal vergeten.’ Henk: “We hebben van God iemand van ons niveau gemaakt en we denken dat we boos op Hem kunnen zijn en Hem in de beklaagdenbank kunnen zetten. Dat moet allemaal kunnen tot we voor Zijn aangezicht komen. Maar dan verstommen we. Johannes zegt dat hij als dood voor Zijn voeten viel. Met wie denken we dat we te maken hebben? God is een verterend vuur. De man van uit het verhaal van Jezus paste niet bij de bruiloft? Past u er wel?”
Bekijk hier de hele preek

Bron: CIP, 27-3-2012

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze studies:
Er komt spoedig een Goddelijke Bruiloft hier op aarde
Lukas – Het Boek van de NIEUWE MENS in Christus

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bruiloft van het Lam, Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen, Wederkomst van Christus en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s