Christenvervolging Iran neemt toe

TEHERAN – In Iran is de vervolging van christelijke huisgemeenten en van moslims die zich tot het christendom bekeren toegenomen. Dat meldde de Duitse persdienst Idea woensdag.
Het aantal arrestaties van christenen in Iran is de laatste maanden flink gestegen, zo werd woensdag bekend tijdens een persconferentie van de internationale mensenrechten-organisatie IGFM. Volgens woordvoerder Martin Lessenthin ebt de aandacht voor burgerrechten in Iran weg door de zorgen om het nucleaire programma van het land.
De Iraanse veiligheidsdienst heeft op 29 februari volgens IGFM dertien kerkgangers in Kermanshah gevangengenomen. Ook vonden aanhoudingen plaats in de steden Ahwaz, Teheran, Esfahan en Shiraz.
Vooral moslims die zich tot het christendom bekeerden worden vervolgd, meldt IGFM. Uit angst ontdekt en aangehouden te worden, komen de bekeerlingen vaak samen in huisgemeenten.
Ook mogen christelijke gemeenten sinds 24 februari bekeerlingen geen Bijbels onderwijs meer te geven in het Perzisch, meldt Idea. Hiermee denkt de islamitische regering de bekering van moslims te verhinderen, zegt de Iraanse predikant Mahin Mousapour uit Frankfurt am Main.

Bron: RD.nl-Kerkredactie, 21-03-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Christenvervolging Iran neemt toe

  1. Frank zegt:

    Wie gered kan worden moet gered worden!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s