Opwekking Iran: Het grootste probleem is dat er zo veel mensen tot geloof komen

Farshid Seyed maakt opwekking in Iran van dichtbij mee

“Mijn moeder was een fanatieke moslim in Iran. Maar toen ze in 1 Korinthiërs 13 las over de liefde van God, besefte zij dat ze die liefde niet kende. Bovendien is het binnen de islam toegestaan om vijanden te vervloeken,” vertelt de Iraanse christen Farshid Seyed. “Maar door het christelijk geloof begreep ze dat het niet kan om met één en dezelfde tong mensen te vervloeken en vervolgens God te prijzen. Dat is voor moslims normaal. Die roepen ‘dood aan Amerika!’ en vervolgens prijzen ze God (lees: Allah).” Later verhuisde zijn moeder naar Nederland, omdat het als christen moeilijk is in Iran te leven.
Seyed zelf was naar eigen zeggen ook een fanatieke moslim. “Doordat ik in militaire dienst was, heb ik de levensverandering van mijn moeder op afstand gevolgd. Later heb ik in een kerkelijke gemeente in Nederland mijn hart aan de Heer gegeven. Op het moment dat ik tot geloof kwam, besefte ik dat het christendom meer liefde bezit dan de islam. Binnen de islam heerst veel mensenhaat, maar binnen het christendom geeft God Zijn leven voor mensen en wordt alleen de zonde gehaat. Door de religie islam kon ik God niet bereiken. Die vloek van religie heeft Jezus aan het kruis weggenomen. God is niet ver weg, maar heel dichtbij.”

Evangelisatiewerk

Later ging hij aan de slag in Gods koninkrijk. “God heeft ons opgeroepen aan de slag te gaan met media (SamaTV), omdat dat een krachtig middel is om het evangelie te verspreiden.” Programma’s worden onder andere in Nederland en Amerika gemaakt, en via Nederland uitgezonden via de satelliet. “In 2005 kregen we binnen 18 maanden nadat we als voor het eerst 24 uur in de lucht waren meer dan 800.000 mensen via telefoon, e-mail en fax. Met zes groepen in diverse werelddelen beantwoorden we die reacties. Diverse telefoonnummers verschenen op televisie. We hadden bijvoorbeeld een speciaal telefoonnummer voor Europa. We kregen 3000 reacties per week. Ongekend veel.”
Het grootste probleem in Iran is dat er zo veel mensen tot geloof komen. Dat veel Iraniërs tot geloof komen, heeft als gevolg dat er te weinig trainers en voorgangers zijn om gelovigen te begeleiden. Seyed: “Daarom geven wij cursussen aan leiders van de ondergrondse kerken in grensstreken van Iran. Daar werk ik aan mee. De kans op een oppervlakkig geloof is namelijk groot. Mensen zijn de islam zat en willen God leren kennen. Maar ze staan niet diep geworteld in het geloof en als er een harde wind komt, vallen ze om. Daarom leren we hen door middel van onze trainingen geworteld te zijn in geloof. We bidden dat we Daniëls, Esthers en Paulussen maken om vervolgens veel Iraniërs met het evangelie te bereiken.”

Opwekking

Seyed merkt op dat het christelijk geloof in Iran vanaf 2000 groeiende is. “In Iran komt bijna iedereen die het evangelie te horen krijgt tot geloof. Tegen mensen die dat niet geloven zeg ik altijd: ‘Kom zelf kijken!’ Als we praten over Jezus beginnen mensen vaak te huilen. Ook worden ze bereikt door middel van dromen en visioenen die Jezus geeft. Dat is geen uitzondering. Door het regime in Iran hebben mensen de ware aard van de Islam leren kennen. Dat willen de mensen niet meer en daarom is er veel strijd. Het regime probeert dat in toom te houden, zodat de bevolking niet tegen hen kan protesteren. Op die manier wil het regime Iran kapotmaken. Gelukkig is er het Evangelie.”

Bron: CIP 20-3-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Opwekking, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s