Laten we als christenen elkaar vermanen

“Laten we opstaan en elkaar vermanen als medegelovigen. Onze Heer is niet tolerant tegenover de zonde en dat moeten wij ook niet zijn,” zegt de christelijke spreker Don Fanning. “De aard van de kerk zou moeten zijn om onze fouten liefdevol en opbouwend te belijden. Zonde bedriegt en resulteert in ontkenning van de werkelijkheid.”
“Het excuus voor de tolerantie van de zonde kan zijn veroorzaakt door het verkeerd opvatten van Jezus’ uitspraak: ‘Oordeel niet, opdat u niet geoordeeld wordt’ (Mattheüs 7:1). Het idee dat we op basis van liefde en nederigheid elkaar de hand boven het hoofd moeten houden, is gebaseerd op een valse leer.” Fanning citeert Spreuken 3:11-12, ‘Mijn zoon, verwerp de vermaning van de HEERE niet en heb geen afkeer van Zijn bestraffing. Want de HEERE straft wie Hij liefheeft, zoals een vader doet met de zoon die hij goedgezind is.’

Bron: CIP 20-3-2012

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze studies:
Bekeert u van uw boze werken
De nodige 6 handelingen, die een in zonde verdwaalde christen moet maken tot herstel in Christus
De OVERWINNAARS; over (de macht van) zonde en satan in de eindtijd
Lukas – Het Boek van de NIEUWE MENS in Christus

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s