Kazachstan voert druk op niet-geregistreerde christenen op

In oktober 2011 heeft de regering van de republiek Kazachstan een religiewet aangenomen die de vrijheid van christenen ernstig inperkt. Deze wet maakt registratie verplicht voor alle religieuze organisaties. Voor registratie gelden bovendien strikte criteria. Zonder registratie is het niet toegestaan samen te komen. Vorige week is bekend geworden dat de erkenning van 579 religieuze organisaties is geschrapt. Inmiddels blijkt dat de wet streng gehandhaafd wordt door speciale overheidsdiensten. Tal van kerken hebben bezoek gekregen van de politie. 
In ten minste 7 niet-geregistreerde baptistengemeenten hebben het openbaar ministerie en de dienst bestrijding extremisme een inval gedaan. Tijdens de bezoeken werden alle aanwezigen geregistreerd en zijn er opnamen gemaakt van de gebedsruimte. In 2 gevallen werden materialen in beslag genomen. 
Op vrijdag 2 maart is de gemeente van Roednie, die in een privéwoning samenkomt, door de politie onderzocht. Medewerkers van verschillende overheidsdiensten drongen het huis binnen en maakten foto’s van alle aanwezige ruimten. De eigenaar werd dringend verzocht een verklaring te ondertekenen over het ontbreken van een registratie, over de verantwoordelijken in de gemeente en de in het gebouw aanwezige christelijke boeken en materialen. Een maand eerder kreeg ook de gemeente van Temirtau twee keer een dergelijk bezoek van een gerechtsdeurwaarder. De niet-geregistreerde baptistengemeenten van Aktau, Astana, Petropavlovsk, Ekibastus en Balkhasj hebben eveneens dergelijke bezoeken gehad. 
Volgens Stichting Friedensstimme komen er elke maand nieuwe meldingen van politieonderzoeken binnen. “De overheid maakt werk van de nieuwe godsdienstwet die in oktober 2011 is aangenomen. Gemeenten vrezen dat de nauwkeurige registratie van alle aanwezige materialen en apparaten in de woonhuizen gezien moeten worden als een soort taxatie,” aldus woordvoerder Filip Uijl van Friedensstimme. “Als de gemeenteleden boetes niet kunnen of willen betalen, kan de deurwaarder gelijk zijn slag slaan, zo is hun vermoeden”. De stichting roept op tot voorbede. 

16-3-2012 | bron: Friedensstimme (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s