Mohammed, je leeft in de duisternis. Kom uit die grot en volg Mij’

Vanwege zijn pelgrimstocht naar Mekka kreeg hij de naam ‘Haji’. Hij haatte alle christenen. Met zijn vrienden viel hij christenen aan terwijl ze op weg waren naar de kerk, pakte hun Bijbels af en verbrandde die. Maar door een krachtig ingrijpen van God veranderde zijn leven. In een droom verscheen de Here Jezus aan hem, waarna hij brak met de islam. Nu is hij een zendeling in Ethiopië. Wat wonderlijk zijn de wegen van de Here!
Mohammed ‘Haji’ Ahmed groeide op in een toegewijd moslimgezin. ‘Als familie wilden we moskeeën bouwen en de islam verspreiden, wereldwijd,’ vertelt hij. Als één van de leiders in de moskee leidde hij kleine ´gangs´, die christenen in de omgeving lastig vielen. ´We vielen hen lastig als ze naar de kerk gingen. Eén keer verwondden we een christen met een mes en we verbrandden op een andere keer 7 Bijbels.´
Maar op een dag greep God in, net zoals eenmaal bij Paulus. ´Toen ik sliep, hoorde ik een stem van de hemel, die zei: ‘Mohammed, je leeft in de duisternis. Kom uit die grot en volg Mij.’
Onmiddellijk wist Ahmed dat het de stem van de ‘christelijke God’ was. Toen hij het aan zijn moeder vertelde, reageerde ze fel en sloeg ze hem het huis uit. Vanwege zijn islamitische opvoeding, weigerde Ahmed vooralsnog om Gods stem te gehoorzamen.
Toen sprak God opnieuw tot hem: ‘Mohammed, verlaat deze plaats van duisternis en volg Mij.’ Weer weigerde hij. Hij wilde niet buigen voor de stem van de ‘christelijke God’.
Toen werd hij ziek. ‘Ik kon niet meer eten, niet meer lopen, niet meer praten. Ik ben in verschillende ziekenhuizen gebracht, maar niemand kon mij helpen.’ Ahmed werd wanhopig. Zou deze ziekte het einde van zijn leven betekenen? In zijn wanhoop moest hij opeens denken aan enkele zendelingen die ooit hadden geprobeerd met hem over Jezus Christus te spreken.
‘Mijn vrienden en familie zouden me doden, maar toch besloot ik die zendelingen te vragen. Mijn stem was nog maar heel zwak toen ik om hulp vroeg, en die zendelingen kwamen direct. Ze spraken met mij over Jezus, over Zijn boodschap van redding en genade door het geloof. Ze hebben ook met me gebeden.’
Ahmed wist dat hij nu zijn trots moest opgeven. ‘Ik besloot om Jezus te aanvaarden als mijn Redder en Zaligmaker’, vertelt hij. En wat een wonder, diezelfde dag nog, verdween de ziekte en was hij totaal genezen.
Hij vertelde aan zijn familie over zijn genezing en over de vrede die hij had ontvangen en velen van hen kwamen ook tot geloof in de Here Jezus. In de dagen en weken die volgden, kreeg Ahmed steeds meer wroeging over de wijze waarop hij in het verleden christenen had behandeld/mishandeld. ‘Ik vroeg God om vergeving. Maar ik moest een stap verder gaan. Ik zocht die christenen op en vroeg hun om vergeving.’
Eén van z´n vroegere slachtoffers is nu een intieme vriend van hem, ‘omdat Gods vergeving volkomen is. De Here Jezus is mijn vrede, mijn genezing, mijn Redder.´ Ze kregen het verlangen om het Evangelie uit te gaan dragen en volgden daartoe een training bij de organisatie ‘Accelerating International Mission Strategies’ (AIMS). Nu brengen ze het Evangelie in Ethiopië.

Bron: Dirk van Genderen – NIEUWSBRIEF 10 maart 2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s