Gods opleidingsschool

Iedereen is door God geroepen om Zijn liefde in deze wereld zichtbaar te maken. Voor deze opdracht vormt God ons in Zijn opleidingsschool. Hij neemt hiervoor de tijd. Datgene wat ons vormt voor de eeuwigheid is belangrijker voor Hem dan alles wat in dit bestaan slechts tijdelijk is. Daarom willen we onze tijden in Zijn hand leggen (Ps. 31:15) en de juiste tijd leren onderscheiden om te weten wat we doen moeten (1 Kron. 12:32). Soms gaan we sneller dan God en lopen we voor Hem uit. Een andere keer zijn we te traag en spoort Hij ons aan om in beweging te komen.
In Gods opleidingsschool is tijd een belangrijke factor. Soms is het tijd om te snoeien en soms is het de tijd om volop vrucht te dragen. Als God de regie van ons leven krijgt, maakt Hij ons steeds meer los van de begeerten en verleidingen van deze wereld (1 Petr. 2:11). Er was 80 jaar voor nodig om Mozes te louteren, zijn karakter te vormen, hem voor te bereiden en hem klaar te maken voor zijn grote opdracht om een heel volk te leiden. Zijn opleidingsschool duurde maar liefst 80 jaar: Veertig jaar leven aan het hof van farao en 40 jaar overleven in de woestijn.
In Gods opleidingsschool worden we klaar gemaakt om onder de moeilijkste omstandigheden en op de donkerste plaatsen van de wereld een getuige van Zijn liefde te zijn. Laten we ‘ja’ zeggen tegen al Gods seizoenen in de opleidingsschool van het Leven om vrucht te dragen daar waar Hij ons geplant heeft.

8-3-2012 | bron: Wilkin van de Kamp  (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s