Iran blijft christenen arresteren

Iran blijft christenen arresteren. Na een inval in een huiskerk in de zuidelijke stad Shiraz begin februari zijn in diezelfde maand ook christenen opgepakt in de steden Kermanshah en Isfahan.
In Kermanshah, een stad in het oosten van Iran, zijn 13 christenen opgepakt tijdens een politie-inval in een huiskerk. Negen arrestanten kwamen een dag later weer vrij, een ander werd een week later weer vrijgelaten. Drie christenen zitten nog vast.
Een dag na de inval in Kermanshah werden bij gerichte zoekacties in Isfahan 6 gelovigen opgepakt. Onder hen is een anglicaanse predikant, pastor Hikmat. Een 78-jarige vrouw, die eveneens behoort tot een anglicaanse gemeente, werd 3 dagen na de inval vrijgelaten. De andere 5 christenen zitten nog gevangen.
Ook pastor Yousef Nadarkhani zit nog gevangen. Er circuleren berichten dat er opdracht is gegeven voor zijn executie, maar deze berichten zijn niet bevestigd. Er doen ook geruchten de ronde dat hij al zou zijn opgehangen, maar dit nieuws wordt door diverse bronnen tegengesproken. 

6-3-2012 | bron: Open Doors

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s