Een duivels dilemma

Het veruit gevaarlijkste conflict in de wereld vandaag is dat tussen Tel Aviv en Teheran. Leiders van de Westerse wereld zeggen dat Iran een atoombom kan hebben binnen een jaar – misschien zelfs wel al aan het eind van 2012. De Westerse landen maken echter geen aanstalten om zó doortastend op te treden dat ze daarmee een einde maken aan deze nucleaire dreiging.

Geen holle retoriek
Toch moeten we de dreigementen van de leiders van Iran wel degelijk serieus nemen, en die niet afdoen als holle retoriek. Dus als ayatollah Ali Khamenei op vrijdag 3 februari jl. tijdens een gebedsdienst in de universiteit in Teheran uitroept dat ‘het Zionistisch regiem een kanker-tumor is dat verwijderd zal worden’, dan meent hij dat. Net zoals Adolf Hitler wel degelijk meende wat hij zei als hij het had over de totale vernietiging van het Joodse volk. Ook al waren er toen ook mensen die zeiden: ‘het zal zo’n vaart wel niet lopen’. Als de mullah’s van Iran de beschikking krijgen over kernwapens kunnen ze in 6 minuten doen wat Hitler in 6 jaar deed: 6 miljoen Joden – dus de totale Joodse bevolking van het huidige Israël – vernietigen.

De slang vernietigen?
Wat moet Israël doen? Wachten tot de cobra zonder waarschuwing aanvalt en dan proberen zich zo goed en zo kwaad mogelijk trachten te verdedigen? Of de luid en duidelijk hoorbare dreigende geluiden van de staart van de ratelslang serieus nemen en de slang proberen te vernietigen voordat hij de kans krijgt om aan te vallen? Een duivels dilemma.
In het ene geval zal de wereld verontwaardigd reageren en Israël beschuldigen van het in gevaar brengen van de wereldvrede. De media zullen op hun achterste benen staan en Israël beschuldigen van oorlogsophitserij – die kan leiden tot het uitbreken van een Derde Wereldoorlog. In het andere geval zal men meewarig het hoofd schudden over de rokende puinhopen van steden in Israël en krokodillentranen laten vloeien over de duizenden slachtoffers van deze onvoorstelbare nucleaire genocide – zonder dat men een hand uitstak om het te voorkomen.
Bidden lijkt me zeer geboden. Vragen of de Allerhoogste raad verschaft. Smeken of Hij de omringende volkeren op andere gedachten wil brengen. En als de aanval onverhoeds dan toch komt: vertrouwen dat Hij zal strijden aan de zijde van Zijn volk. En dat zal Hij, want Hij zal niet laten varen wat Zijn hand begon.

  • Een uitgebreide versie van dit artikel kunt u lezen in het maartnummer van De Oogst, het maandblad van stichting Tot Heil des Volks.

6-3-2012 | bron: Habakuk.nu, Ds. Willem J.J.Glashouwer – De Oogst

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s