Syrische christenen vrezen genocide door moslimrebellen als Assad wordt afgezet

Het leven in Syrië onder het regime van president Bashar Assad was zeker niet ideaal. Desondanks zorgde de heersende Ba’ath partij ervoor dat de verschillende religieuze groepen in het land ondanks de overweldigende islamitische meerderheid in vrede en relatieve veiligheid konden samenleven. De christenen in Syrië vrezen nu een herhaling van het drama in Irak en Egypte, waar na de machtsovername door extremistische moslims een gruwelijke en genadeloze vervolging is losgebarsten. In Irak zijn er hierdoor vrijwel geen christenen meer overgebleven.
De Syrische christenen leven al maanden met een groot dilemma: ze zijn het niet eens met het harde optreden van Assad tegen de rebellen, maar weten tegelijkertijd dat als Assad wordt afgezet ze vrijwel zeker het volgende doelwit zullen worden van deze moslimrebellen, die net als in Irak, Egypte, Libië en veel andere Arabische landen streven naar de oprichting van een volledige islamitische staat onder de Sharia-wetgeving.
Veel van de tienduizenden christenen die door het moslimgeweld Irak moesten ontvluchten vonden in Syrië een veilig heenkomen. Volgens christenactivist David Wood is Assad weliswaar ‘wreed, maar wel even wreed tegenover iedereen, moslim of niet-moslim. Als islamisten het land overnemen, en dat gaat vrijwel zeker gebeuren, dan zal het seculiere regime vallen. De islamisten zullen minstens zo wreed zijn als Assad, maar zij zullen de mensen níet gelijk behandelen, waardoor christenen in zeer grote problemen terecht zullen komen.’

Westerse media misleiden
Het afgelopen jaar toonden we al vaker aan dat de Westerse media een misleidend beeld schetsen van de gebeurtenissen in Egypte, Libië en nu Syrië. Na jaren met rust te zijn gelaten en hun landen in relatieve vrede te hebben geleid, waren Mubarak, Gadaffi en nu Assad plotseling wrede en duivelse dictators die moe(s)ten verdwijnen. Net als in Libië vormen de door de NAVO gesteunde moslimrebellen in Syrië slechts een kleine minderheid en staat de overgrote meerderheid van de bevolking nog steeds achter Assad, ondanks het feit dat deze altijd hard heeft opgetreden tegen tegenstanders van zijn regime.
Verder lezen >>>

Bron: XanderNieuws, 29-2-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s